Wpis z mikrobloga

Mam dylemat. Jeżdżę, a przynajmniej do niedawna jeździłem, Astrą 1.7 CDTI. Padło mi sprzęgło, razem z nim do wymiany dwumasa. Z tego co sprawdzałem na allegro, zestaw kosztuje ~1500PLN. Natomiast mój mechanik, co do którego jak dotąd miałem zaufanie, stwierdził, że u niego w hurtowni takie coś kosztuje ~3500, ale ze zniżkami zejdzie do ~3000PLN. Podał mi nawet kod tego zestawu, chodzi o LuK 600016700
https://www.sprzeglo.com.pl/produkt/zestaw-sprzegla-z-kolem-dwumasowym-luk-600016700/26556
Jak nic poniżej 2000zł na luza do nabycia.
I teraz nie wiem, czy on mnie robi w jajo, jego hurtownia robi jego w jajo, czy chodzi o jeszcze co innego (wybrakowany zestaw?).
Dodam, że ja się na tym kompletnie nie znam i operuję pojęciami, których znaczenia nie znam ;)

#motoryzacja #opel #astra #niechcesprzedawacopla
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kossakov: cena detaliczna w InterCarsie to 2256PLN. Wiec drożej byc nie moze. Ze zniżka spokojnie można zejść pozniej 2000PLN w zależności od tego jaki rabat ma warsztat tudzież jakie masz znajomosci. Za pewne jak kupisz sprzęgło sam to powie ze nie daje na nie gwarancji. Moze te 3000tys to z robocizna?
  • Odpowiedz
@kossakov: No wiesz. Cene w swoim sklepie to można strzelić i 5500 zł.
99% hurtowni i sklepów w Polsce bierze części z IC xD Więc jak detal w IC jest 2300 to taka hurtownia ma cene niższą.

Po prostu niech zmieni źródło pan mechanik.
  • Odpowiedz