Aktywne Wpisy
koala667 +220
Belgia 2024, kiedyś kraj z wysokim poziomem życia a dzisiaj są na dobrej drodze do stania się islamskim kalifatem ¯\(ツ)/¯
#imigranci #belgia #europa #bekazlewactwa #4konserwy
#imigranci #belgia #europa #bekazlewactwa #4konserwy
4mmc-enjoyer +5
Jaki najlepszy benefit mieliście w swoim korpo (nie mówię tu o jakichś historiach z dupy, które podsłuchaliście, tylko że faktycznie tak było)?
Nie chodzi mi tu o podwyżki czy inne hajsy pod ladą.
Na pewno nie zajmę miejsca na podium, ale w jednej firmie co tydzień dostawałeś 2h - mogłeś wyjść wcześniej w piątek, bądź przez miesiąc uzbierać po prostu dodatkowy jeden dzień wolny od pracy.
#pracait #praca #programowanie #programista15k
Nie chodzi mi tu o podwyżki czy inne hajsy pod ladą.
Na pewno nie zajmę miejsca na podium, ale w jednej firmie co tydzień dostawałeś 2h - mogłeś wyjść wcześniej w piątek, bądź przez miesiąc uzbierać po prostu dodatkowy jeden dzień wolny od pracy.
#pracait #praca #programowanie #programista15k
1. Przychodzisz o 20.00 na dworzec i prosisz bilet na pociąg o 20.30.
2. Pani Ci mówi że ten o 20.30 jest dwie godziny spóźniony więc będzie dopiero o 22.30...
3. ...ale ten co jechał po 18 też jest dwie godziny spóźniony, i będzie za 5 minut, więc może Ci sprzedać bilet na ten.
4. Zamiast o 20.30 wyjeżdżasz już o 20.05 i jako pasażer pociągu spóźnionego dwie godziny dostajesz darmową herbatę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polska #kolej #cebuladeals
Przez chwilę nawet pomyślałem czy tego zwrotu jak frajer nie oddać ale jak uświadomiłem sobie ile czasu na kretyńskie procedury bym musiał poświęcić to nagle dylemat znikł.
Ale jak jakiś pracownik który nie ma osobistego auta służbowego jedzie służbowo i mu bardziej pasuje autem niż pociągiem, to jest takie jedno starsze Bravo które można brać i jechać
trzymamy je po to i po to by mieć rezerwowy jakby coś poszło do serwisu i był problem z zastępczym (np. nikt Ci nie