Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #wroclaw #mechanikasamochodowa #detaling
Wciąż chcę poprawić jak najwięcej rzeczy w mojej wiekowej astrze, temat klimy załatwiony połowicznie (panie cieknie z kilku miejsc trza wymienić wszystko a na razie nabijemy i zoabcyzmy ile wytrzyma :/ a jak naprawić wszystko to 2700 (,)) Teraz czas na lampy i tu pytanie? Czy bardziej się opłaca lampy fabryczne spolerować aby nie były matowe czy może kupić nowe? Zamienniki znalazłem za 100 od szt. Metoda z pastą do zębów mnie tylko wnerwiła, wolę jakieś bardziej profesjonalne rozwiązania byle nie własnoręczne tylko usługowe. Wie może ktoś z Was gdzie polerują to we Wrocławiu no i za ile?
  • 10
@mirko_efekt wlasnie nad depo myslalem, odblysniki wygladaja ok tylko mleko na plastiku samym. Zdania o depo sa podzielone poza tym nie wiem ile skasuja mnie za montaz lamp i przelozenie silniczka. Sam mam dwie lewe rece i wymiana zarowki to juz dla mnie szczyt ekwilibrystyki a w nocy strach jezdzic...
@CzarnyOwiec spokojnie je zmienisz sam, ja w swojej astrze bez problemu sciagalem lampy. Dwie sruby od gory i jedna sruba od dolu (o ile nie urwane mocowanie bo lubia sie urywac). Do sruby dolnej trzeba zdjac zderzak albo go wypiac z bocznych slizgow, odgiac i odkrecic lampe.
@CzarnyOwiec tylko nie kupuj depo soczewkowych jesli chcesz wlozyc zwykle zarowki h7 bo to w ogole nie swieci. Soczewki tylko do xenonu.

Generalnie popatrz na forach astryg chociazby bo dosyc czesto sprzedawali np. regenerowane hella black magic za dobry pieniadz.

Ale tak szczerze, moja opinia, na zwyklych zarowkach nawet jakbys pojechal do hurtowni i kupil nowki helle za 2 klocki to roznica w swieceniu nie jest tego warta.
@mirko_efekt jesli depo to tylko zwykle albo z ciemniejszym kloszem. Soczewki mi sie nie widza. Teraz i tak jest dramat wiec chyba te zamienniki pomoga .ale hella 2 tys ( ͡° ʖ̯ ͡°) znalazlem oferte czyszczenia za 150 wiec lepiej juz chyba te lampy wymienic. Ech starzeje sie ten zlomek... Klima,lampy,wydech
@CzarnyOwiec jesli bys chcial wiecej swiatla i troche "pomodzic" to zawsze mozna kupic nowe soczewki depo (jakies 500zl bodajze) i do tego:
A) chinski xenon
B) chinski LED
C) prawilny xenon

Opcja a) to koszt kolo 200zl, bez problemu mozna to wyregulowac na stacji i swieci 3x lepiej niz zwykla zarowka. Oczywiscie wiadomo, ze bez spryskiwaczy i samopoziomowania to jest nielegal ale...
@mirko_efekt: mam w Mazdzie 3 BK 1.6 klekot 2005 r. soczewkowe i mam H7 i nie narzekam. Jeżdżę na Osramach 2.0 silverstar bo po wielu przetestowanych żarówkach te mają dla mnie najlepszą barwę, zasięg, snop i efekt ogólny a do tego zestaw zawierający 2 sztuki kosztuje brutto z paczkomatem ok 45 zł. (miewałem i droższe za 90 zł osramy).
HIDa nie mam zamiaru kupować aby oślepiać kierowców i ryzykować mandat i
@mirko_efekt: acha, no może, po prostu myślałem, że nie działa ogólnie. Jeżdżę madzią 2 lata dopiero. Wcześniej czołg W124 przez 5 lat, ale tam to były dwużarnikowe żarówy - merol był z 1991 r.