Aktywne Wpisy
Graner +31
Moseva +2
Zapraszam preparsów do dyskusji - jak można się przygotować na taką burzę.
Moje foliarskie pomysły:
1. Mieć na chacie radio i odbiornik telewizyjny (czy burza wpłynęłaby też na transmisję radiotelewizyjna? Nie wiem xD)
2. Mieć gotówkę albo hajs w złocie
#burzamagnetyczna #kosmos #burze #slonce #kosmos
Moje foliarskie pomysły:
1. Mieć na chacie radio i odbiornik telewizyjny (czy burza wpłynęłaby też na transmisję radiotelewizyjna? Nie wiem xD)
2. Mieć gotówkę albo hajs w złocie
#burzamagnetyczna #kosmos #burze #slonce #kosmos
Dajecie napiwki, nie dajecie ?
i przykładowo
Do 20 zł to jaki ma być
Do 30 zł / do 50 / do 100 zł
Ja osobiście uważam że do normalnych rzeczy typu, dzień dobry proroszę danie x - przychodzi danie X, jem płacę i wychodzę to nie ma potrzeby dawania ale może jestem #cebula i #janusze
#gastronomia #pracbaza ##!$%@? #facebook
#!$%@?ć kelnerów, niech mi na taśmie jeździ do żarcie, a wybierał będę z tabletu jak w McDonaldzie i tyle będzie z ich napiwków xD.
Komentarz usunięty przez moderatora
Przecież jak się zamawia jedzenie i ci smakuje, to chyba kucharzowi należy się napiwek, a nie osobie, która przeszła 5 metrów z talerzem twojego jedzenia.
Daję także zawsze przy dostawie do domu. Także przy płatności kartą/online.
Zazwyczaj między 10 a 20% wartości rachunku.
Nie rozumiem, nie szanuję i nie toleruję postawy kelnerów w stylu "należy mi się". Nie moja wina, że nie chciało ci się czegoś ambitniejszego robić. Poza tym #!$%@? mać, kelnerowanie to jest jeden z najprostszych zawodów świata. Za co ja mam dawać ten napiwek? Za to że mi jaśnie pan zupy nie wylał po drodze? Taki to wyczyn?
Zupełnie inna sprawa, kiedy widać, że ktoś
Pracowałem w różnych zawodach, czasami zdarzało się coś zrobić szybciej/lepiej/taniej i co? #!$%@? nikt nie dał napiwku, a tu niby mam dawać, za co?
Za minimum usługi?
Sorry, ale jak to nie jest McDonald to ich zasranym obowiązkiem jest przynieść ten #!$%@? talerz, za to dostają to 5 zł brutto czy tam netto jeden #!$%@?.
To jest minimum. Co
jak kierowca autobusu dowiezie CIę na miejsce o czasie i płynną jazdą to jakoś jemu nie daje sie napiwku.
Hmm tu śmiem się nie zgodzić bo... ja na National Express parę razy dostałem po około 5£ napiwków.
No i od amerykanów mam całą kolację dolarów od 1$ do 20$, więc? (oczywiste, że pomijam tutaj kwestię napiwków na wycieczkach, bo to prawie norma jak się