Wpis z mikrobloga

@fortheworld: A czemu nie? Po pierwsze żeby nie kombinować i nie zastanawiać się codziennie co zjeść tylko mieć jakiś plan dostosowany pode mnie i możliwy do modyfikowania. Po drugie są tam listy zakupów co też jest przydatne, bo zrobię zakupy zgodnie z planem na kilka dni, a nie jak teraz muszę codziennie latać po sklepach, zwłaszcza że nie mam w pobliżu nic większego, same Żabki etc.

No ale to takie
  • Odpowiedz
@czikiczikiczikita: jak jesteś zdrowa to podstawa to wylicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne http://www.fabrykasily.pl/bmr i w jego okolicach sobie bazuj (na schudnięcie), dostarczaj dość białka, i w zależności od preferencji tłuszcze i węglowodany, staraj się przynajmniej co drugi dzień trenowań na filmikach z yt to podkręcisz metabolizm, co do tych diet to bez motywacji, samozaparcia i wiedzy z twojej strony mogą nic nie dać, a skoro ich szukasz to brakuje ci któregoś
  • Odpowiedz
@fortheworld: właśnie chodzi o to, że zależy mi na zaplanowanych posiłkach najlepiej z dokładnym przepisem i gramaturą, żebym nie musiała się zastanawiać ' a co dziś zrobić na obiad i w jakiej ilości'. masz racje, to chyba kwestia dyscypliny, nie jestem najbardziej zdyscyplinowanym człowiekiem i lepiej mi będzie, zwłaszcza na początku, mając coś takiego.
  • Odpowiedz
@czikiczikiczikita: niekoniecznie, często jest tak, że ludzie nie ogarniają nawet jak im się przywozi posiłki; tu potrzeba podejścia na 100%, bycia perfekcyjnym i wtedy dochodzi się do kratki na brzuchu, dieta to żaden problem, nie ma cudownych dróg (które nie niszczą organizmu xd), rozpisz sobie szybkie posiłki pod swoje zapotrzebowanie kaloryczne, dodaj warzyw, unikaj produktów z wysokim indeksem glikemicznym i cukrów oraz tłuszczów trans, tyle na początek starczy http://potreningu.pl/calculators/calories
  • Odpowiedz
@czikiczikiczikita: Ja kupowałam na bebio i to jest ta sama baza potraw co na vitalia.pl a na tej drugiej wtedy było taniej i lepszy interfejs. Generalnie byłam zadowolona. Dużo ustawień można dopasować pod siebie pory posiłków, ich powtarzalność czy produkty. Można wymieniać dania, jak gotujesz dla kilku osób to też można sobie wpisać np 3 porcje i potem jest to uwzględniane w liście zakupów. Wszędzie podane jest też makro
  • Odpowiedz