Aktywne Wpisy
sonoitaliano +322
Z takich wstydliwych historii z graniem...
W moim pierwszym przejściu #wiedzmin 3 kompletnie nie zrozumiałem idei przyświecającej alchemii i myślałem że mikstury każdorazowo są absurdalnie drogie. Przez całą grę nie stworzyłem żadnej mikstury. W tym mikstury widzenia w ciemnościach.
Przez całą grę w jaskiniach i piwnicach chodziłem z kagankiem od Keiry żeby cokolwiek widzieć.
#gry #playstation
W moim pierwszym przejściu #wiedzmin 3 kompletnie nie zrozumiałem idei przyświecającej alchemii i myślałem że mikstury każdorazowo są absurdalnie drogie. Przez całą grę nie stworzyłem żadnej mikstury. W tym mikstury widzenia w ciemnościach.
Przez całą grę w jaskiniach i piwnicach chodziłem z kagankiem od Keiry żeby cokolwiek widzieć.
#gry #playstation
maczeta31 +94
Dzisiaj uwalono dwa najważniejsze od dekad projekty budowlane - CPK oraz elektrownię atomową. Tymczasem wykop zajmuje sie robieniem laski Tuskowi i Giertychowi bo nie lubimy pisu xD mam tylko nadzieję, że dobrze Wam za to płacą bo nie wierzę, że ktos może być aż tak durny. A kasa Wam sie przyda na drogi prąd od niemców.
#sejm #bekazpisu #bekazlewactwa #cpk #atom
#sejm #bekazpisu #bekazlewactwa #cpk #atom
Dane LiDAR to innymi słowy laserowy skan terenu przetworzony do postaci cyfrowych punktów, ale w przeciwieństwie do Kunosowego skanowania laserowego - aparatura LiDAR działa na pokładzie samolotu zbierając dane podczas lotu. Dokładność jest oczywiście nieco niższa w porównaniu do skanowania z powierzchni, ale za to jest dostępna dla całej Polski, no i w zupełności wystarcza do modelowania torów do #simracing.
Przed nami wciąż ogrom pracy, ale teraz mamy pewność że tor zostanie poprawnie odwzorowany jeśli chodzi o wysokości, pochylenia, pozycje budynków itp.
Dane nie są bezbłędne, musieliśmy wycinać parę aut z powierzchni jak to na załączonym obrazku :)
Pewnie się da, ale chcemy zrobić tor dobry jakościowo i oprzeć go na prawdziwych danych. Poza tym Assetto lubi dodatkową warstwę z nierównościami asfaltu do obliczania FFB i przyczepności. A zdarza się że konwersja zamiast przyspieszyć prace, to je spowolni bo trzeba by naprawiać to co oryginalni twórcy zrobili. No i mamy utalentowaną ekipę która nie boi
Jestem mega zainteresowany tematem ponieważ często jeżdżę w realu po Miedziance :) Będę wdzięczny za info! ;)