Wpis z mikrobloga

@Wolwgang: Czy ja wiem? Typ z poradnika z którego się uczyłem twierdził, że jest to bardziej przejrzyste bo patrzysz na komentarz i wiesz o co ci chodziło, nie musisz rozszyfrowywać kodu po przerwie, w sumie się z tym zgadzam, łatwiej jest wrócić do procesów myślowych, które mi towarzyszyły przy tworzeniu danego fragmentu.
@Need: Komentarz winien opisywać coś niejasnego. Kod powinieneś pisać tak aby nazwy zmiennych/metod/klas itd. rozumiały się same przez się, komentarze to jedynie dodatek. Może i kod jest w ten sposób jaśniejszy, ale pisanie komentarza do każdej linijki zajmie ci ruski rok, w tak małym programie się to sprawdzi, ale gdy będziesz miał coś na dajmy na to kilkaset linii kodu, to się #!$%@? samymi komentarzami.
@Need: A oprócz tego w sumie bardzo nie ma co poprawiać w tak małym programiku 1 metodowym, ewentualnie mogę się przyczepić do tego że raz używasz x += cośtam, a drugi raz x = x - cośtam. W sensie niejednostajny masz ten kod, raz lecisz samym operatorem, np. -=, a drugi raz używasz zwykłego równa się.