Wpis z mikrobloga

• 1379
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 358
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dorotka-wu: Nie hejtuję, plusuję. Takie hobby wśród polskich różowych to raczej rzadkość, w USA kobitka na polowaniu to raczej nic wzbudzającego zdziwienie.
Jak w ogóle się tam znalazłeś, ktoś wkręcił w świat łowiectwa, dziadek, chłopak, tato?
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: Zabrzmiało inaczej, ale nie będę się dokładał do burzy. Moim zdaniem najlepsze w posiadaniu pasji jest to, że nie musi być ona widowiskowa, dla zainteresowanej osoby wyjątkową i tak będzie. Ci trenujący od dziecka często zaczęli swoją przygodę nieświadomie, będąc ukierunkowanym przez rodziców. Powinnaś się cieszyć, że odnalazłaś już swoją życiową pasję. Mam zupełnie inne od Ciebie podejście do pasji, bo wiem, że można żyć w pełni szczęścia i
  • Odpowiedz
  • 1
@aaadam91 odpisze Ci w skrócie bo już idę spać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ołów jest szkodliwy ale o wiele więcej ołowiu produkują fabryki (choć to żadne wytłumaczenie), kwestia czasu kiedy będzie można strzelać tylko z stalowej amunicji.
Kaczka która posiada młode nie poderwie się do lotu zostawiając młode.
Strzelamy do krzyżówki, cyraneczki, Czernicy i głowienki. Najłatwiej poznać je po locie. Dzisiaj wiele razy nie strzeliłam bo nie byłam pewna co leci.
  • Odpowiedz
@Elmuszka pierwsze wydanie było w 2008 :)

@dorotka-wu: Ok, czytałam to nowe, więc nie wiem co było w starym. Pomijając tę "krzywdę" o której piszesz (ja jej nie wychwyciłam, ale może gdzieś tam między wierszami była), czy mogłabyś się merytorycznie odnieść do cytatów- czy autor kłamie?

Cytaty
  • Odpowiedz
  • 2
@dr_gorasul tata mnie zabierał na polowania oraz rodzeństwo. Dziadek polowal, wujkowie, kuzyn i jakoś tak my wszyscy polujemy. Prócz dwóch kuzynow. Jeden wojskowy a drugi chodzi na polowania ale na staż nie idzie nie wiem czemu. Możliwe że kwestie finansowe :) a faceta polujacego nigdy nie miałam :)
W Polsce jest nieco ponad 2 tysiące kobiet które polują jeżeli się nie mylę :) a nie sklamie jak powiem że połowa z
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: Sam jestem wegetarianinem i tępie bezmyślne zabijanie zwierząt, ale wiem, że myśliwi nie są kłusownikami i nie zabijają tylko żeby zarobić. Oni zabijają zwierzęta, aby ustabilizować łańcuch pokarmowy oraz chronić pola uprawne przed wrogami.
  • Odpowiedz
  • 0
@monox12 i to mi się podoba :) dodam też że w sumie na myślistwo wydaje sporo kasy rocznie, nie zarabiam. A i lubię to podejście, ja nie namawiam nikogo wege do mięsa i zabijania i nie wyzywam od idiotow czy inne epitety jakie używane są wobec mnie i nie j to działa w drugą stronę :)

• Odpowiedz