Wpis z mikrobloga

• 1379
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 358
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

powiedz mi to w twarz xDD

@dorotka-wu: Pewnie. Tam przynajmniej nie będzie moderacji której będziesz mogła się poskarżyć.

Ja osobiscie mogłabym odpuścić kaczki ale ustrzelenie kaczki to wyzwanie, jakby ruchomy cel i wiadomo że większą satysfakcja z trafionego
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: ja to doskonale rozumiem, ze czlowiek fartownie wyewoluowal na tak inteligentna istote, ze podporzadkowal sobie cala planete i to my decydujemy kogo mozna zabijac a kogo nie, ale no k---a, strzelanie do kaczek to tak jakby sobie isc na polowanie na plac zabaw i robic zdjecia z martwymi dziecmi (tylko czemu wtedy byloby wielkie oburzenie hurr durr morderca XD)
zeby byl jakis fun to trzeba walczyc z mocniejszym przeciwnikiem
  • Odpowiedz
@Ornament: Niepotrzebnie strzępisz ryja kolego. Postuje tu takie klimaty najmniej z rok. Zdjęcie z kaczką przypomniało mi dawny widok burka rasy mieszanej, dumnie prezentującego w mordzie dogorywającego szczura, którego upolował gdzieś w pobliżu śmietników na ansztaldzie. Ale co się jej dziwić, że umieszcza coś takiego po wybadaniu podatnego gruntu, tysiąc wykopków zaplusuje a kilkudziesięciu paździoche komentarzami wyliże. Łatwa atencja.
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: przeciez wyraznie napisalem, ze rozumiem to, ze sobie zabijamy zwierzaki i je jemy bo tak dziala swiat, ze silniejszy robi ze slabszym co chce, ale jakies podniecanie sie tym albo jeszcze zabijanie dla czystej przyjemnosci to dosc prymitywne czynnosci
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: jestem tylko stażystą, ale widzę dwa nieetyczne zachowania:
1) zdjęcie ze strzeloną zwierzyną, która nie leży na pokocie.
Jest masa pięknych zdjęć ze strzelonym ptactwem.
2) polowanie na pióro bez psa?! Dwie kaczki z trzech niepodniesione? GROZA. I wstyd. Znasz regulamin?
  • Odpowiedz
ja p------e.... Co wy w głowie macie... Nie potrafisz nawet dać mi logicznego argumentu i próbujesz dyskutować

@dorotka-wu: A na co niby mam dawać ci jeszcze logiczny argument?
Pisałaś, że strzelasz do kaczek, bo to wymaga umiejętności żeby trafić, ja podałem kontrprzykład jak można ćwiczyć celność bez zabijania zwierząt, z takim samym efektem albo lepszym. Ergo, to nie jest powód dla którego to robisz.
Nie jest nim też pożywienie, bo
  • Odpowiedz
ze ja tez to zjadam. Jeżeli nie jesteś wege to sorry ale jesteś tylko i wyłącznie hipokryta więc śmieszy mnie twoje podejście

@dorotka-wu: Widzę, że nie dociera do ciebie o co w tym chodzi.
1. Gdyby ktoś napisał, że jest rzeźnikiem bo ktoś to musi robić a on przynajmniej się stara żeby nie cierpiały, to nikt by złego słowa nie powiedział (no, prawie nikt).
2. Gdyby ktoś napisał, że jest
  • Odpowiedz
  • 0
@contraband było 12 myśliwych i 6 psów. Więc nie mów o regulaminie. Pokot był później. Czy byłeś na polowaniu na kaczki? Czy zawsze każdy podnosi wszystkie? Ja nie podniosłam dwóch, mój brat jednej, tata podniósł wszystkie. Nie ucz mnie polować bo poluje czynnie już 9 lat...
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: wcześniej napisałaś, że czas kupić psa, bo nie podniosłaś dwóch z trzech strzelonych.
Nie uczę polować, ale widzę, że po 9 latach - jeszcze nie zauważyłaś co warto pokazywać, a czego nie warto nawet pisać.
  • Odpowiedz
  • 0
@contraband nie będę udawać że jest idealnie bo nie jest.
Tak mam zamiar kupić psa ale dopiero urządzamy mieszkanie i mam inne wydatki. Kupno psa to około 3 tysiące plus wyprawka a może nie wiesz pieniądze na drzewach nie rosną
  • Odpowiedz