Aktywne Wpisy
cordianss +29
Wam się nie da dogodzić programem, wyliczeniami, ustawami i tak zagłosujecie na tych, którzy rozwalają kraj od 89 roku.
#konfederacja #polityka #bekazlewactwa #4konserwy
#konfederacja #polityka #bekazlewactwa #4konserwy
tylkoponsfw +9
Wspierasz międzyrasowe związki białych kobiet z czarnymi mężczyznami tak jak ja to dajesz plusa.
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
ja mam rozliczenie miesięczne (wymóg nowych przepisów że nowe firmy nie mogą kwartalnie vatu rozliczać) na VAT,
czy VAT kosztowy / odliczenie od dochodu przechodzi na następny miesiąc, i po prostu w kolejnych odliczę, czy muszę prosić US o zwrot podatku?
#firma #dzialalnoscgospodarcza #ksiegowosc #podatki #pytanie #przepisy #prawo
Jeśli zależy ci na zwrocie to przedzwoń jeszcze do US i się upewnij, bo z naszymi przepisami były problemy. Chodziło o niezgodność z dyrektywami - coś w stylu "czynności opodatkowane" wg UE i "sprzedaż opodatkowana"
Jeżeli nie masz finansowego ciśnienia to proponuje kwote nadpłaty przenosic na następny okres rozliczeniowy, wówczas jak juz wystawisz fakturę sprzedaży nie będziesz miał tyle VATu do zapłacenia :). Krótszy termin zwrotu, z tego co pamietam, jest możliwy wówczas gdy masz opłacone wszystkie faktury wykazane w deklaracji. Jak nie, to 60 albo 90 dni na zwrot.
Miej tez na uwadze, ze gdy chcesz zwrot nadpłaconego podatku na konto, to smutni panowie