Poleci ktoś jakiś dobry router adsl pod neostradę? Zależy mi, żeby nie było spadków i resetów tak jak to robi Livebox i na dobrym zasięgu wi fi na piętrze wyżej. (TP-Linków wolałbym nawet nie oglądać, Asus zawiódł mnie także jako Access point dlatego, że na swoim wbudowanym oprogramowaniu bardzo źle działał, support bezradny, wgrałem tomato i śmiga.) #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #informatyka #siecikomputerowe
@Pouty: Kup jakiś dobry router pod zwykłe RJ-45 mówiąc potocznie. Dokup jakiś tani i pewnie działający router ADSL, który ustawisz w tryb bridge (będzie właściwie tylko modemem), na routerze głównym ustawisz PPoE i gotowe. Minimalistyczny router ADSL to np bardzo fajny Linsys AM200, używałem go wiele lat w podobnym ustawieniu i nie było żadnych problemów. VDSL wymusił zmianę.
@Pouty: przykro nam, że masz problem z działaniem modemu Livebox. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem technicznym pod numerem 510100100 lub poprzez aplikację Mój Orange, a sprawdzimy działanie modemu i w razie potrzeby zlecimy jego wymianę.
#pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #informatyka #siecikomputerowe