Aktywne Wpisy
#pracbaza
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Fennrir +38
Niezła #patodeweloperka w #katowice przebijająca chyba nawet wrocławskie nadbudówki: trzykondygnacyjna nadbudowa stanowiąca połowę wysokości budynku. Kamienice są w ewidencji, ale konserwator najwyraźniej problemu nie widzi, co innego gdyby szaraczek chciał wymienić okna, wtedy już by była "ingerencja w wygląd zabytku". IMO powinien być bezwzględny zakaz nadbudowywania zabytkowych kamienic (z jedynymi dopuszczalnymi wyjątkami w celu odtworzenia oryginalnej wysokości czy wyrównania pierzei), bo to co się dzieje w ostatnich latach to jest kompletna patologia.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wroclaw jest na tle Polski miastem wyjatkowym, poniewaz swoja tozsamosc zbudowal na historii 3 narodow: polskiego, niemieckiego i czeskiego.
Wroclaw jest miastem otwartym i tolerancyjnym, gdyz zasiedlili je mieszkancy wielu rejonow Polski (glownie ludzie z Polski Centralnej), ludzie ci wspolnymi silami miasto odbudowali z gruzow, przejmujac poniemieckie dziedzictwo architektury i tkajac na nim nowe slady powojennej Polskosci.
Miasto dzisiaj jest swietnym miejscem do zycia wlasnie dlatego, ze wciaz jest otwarte na roznorodnosc mieszkancow, na ich tradycje i indywidualne cechy. Z wielka grupa Ukraincow, Hiszpanow, Koreanczykow, Niemcow, Wlochow czy Brytyjczykow chcemy zbudowac dobry i szczesliwy dom dla kazdego.
Warszawa swoja tozsamosc buduje na heroicznym powstaniu roku 44 i wspolczesnie na wielkim biznesie, Krakow na prapolskiej historii i dziedzictwie kulturowym, natomiast my - Wroclawianie - na radosci zycia w otoczeniu szanujacych sie ludzi.
Gdy politycy w Warszawie chca psuc relacje miedzynarodowe z kazdym z sasiadow, my sasiadow do siebie zapraszamy. Gdy Warszawa w pogoni pracuje na wiekszego SUVa, my spedzamy beztrosko czas w kawiarni czy piwiarni, wylegujac sie na lezaku.
Oto czym jest Wroclaw.
#wroclaw #warszawa #krakow #polskiemiasta
@Zyd_Suss:
@Zyd_Suss: czyli jeszcze jesteście #!$%@? nierobami xD
Uprzejmie przypominam, że polityków w Warszawie wybiera cała Polska. Także...