Wpis z mikrobloga

#gameofthrones #got #graotron #gorzkiezale #seriale

Trochę mnie to wkurza, że wszyscy w tym serialu się zmieniają pod wpływem swoich doświadczeń, a on dalej jakiś taki ciapowaty. A przecież typek biografię ma ciekawą. Jest dowodem na to, że "odważnym szczęście sprzyja". Nigdy nie spękał, niezależnie od tego jak c-----a była sytuacja:
- stanął do walki ze sławnym zabijaką-nożownikiem, który był zdecydowanym faworytem pojedynku,
- podjął się misji zabicia szefa dzikusów, przy okazji rozkochując w sobie ich ognistowłosą piękność,
- znowu poszedł zabić szefa dzikusów, wiedząc, że już nie wróci,
- zabił nieumarłego,
- umarł za swoje idee,
- wziął i zmartwychwstał,
- rzucił się sam na całą armię w bitwie bękartów,
- i wiele innych.
A tu jakaś rozkapryszona cizia, która nawet sama swojego nazwiska nie pamięta, mówi mu, że ona to miała źle, bo ją ruchali. Ale o tym, że jej się podobało, to już nie wspomniała. Szczyci się kogo to nie podbiła, kim to nie włada. Kiedy ta s--s-turystka miała obóz jeździecki w ciepłych krajach, a smoki i inni o----------i za nią całą robotę, Jon Snow ciężko pracował na miano najodważniejszego żyjącego s-------a w Westeros. Prawda jest taka, że gdyby nie smoki, to p------------y z chomątem na szyi od rana co wieczora, by po powrocie do lepianki brać się za cerowanie gaci męża. Wielka królowa z wielką armią, ledwo przypłynęła do Westeros, a już ją wyjaśnili, pozbawiając floty i odcinając daleko od domu, bez zapasów niezwyciężoną armię kastratów. Wyczyn na miarę e-----------u legii. Czyniąc długą historię krótką, jest dla mnie nieporozumieniem, że taki badass o stalowych jajach jak Jon Snow, obrażany przez karynę, która wyżej sra niż dupę ma, coś tam tylko mruknął, coś tam tupnął i w sumie to niewiele powiedział, zamiast kazać jej s--------ć i powiedzieć, że za taką obrazę, to w ramach przeprosin miecz ma być ładnie wypolerowany, inaczej nici z jakiejkolwiek formy współpracy. Ale Jon wolał pójść pozwiedzać wyspę. Trochę więcej pewności siebie, szczególnie jeśli ma się takie dokonania w CV. Trzeba znać swoją wartość, jak to mawia Pan Hajto. Postaw się, ponegocjuj trochę, więcej charakteru, chłopie.
TrebuniTutek - #gameofthrones #got #graotron #gorzkiezale #seriale

Trochę mnie to...

źródło: comment_PBd1plVCLxtQ9Ha2qaBghXN4T2wT9YVG.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TrebuniTutek: Co chcesz on Jona... no przecież nie klęknął, a i tak dostał to co chciał :) No tylko musiał nasłuchać się Danki i do tego Sir Davos zapomniał, że jet "King in da Norf"

Chwila... Jon Snow, Król Północy, Bękartobójca, Wskrzeszony był Dowóca Nocnej Straży, zabójca White Walkera, pasterz Dzikich i szabla Północy... Ale i tak mu brakuje do Danki XD
  • Odpowiedz
@TrebuniTutek: rzucenie się samemu na całą armie było dosyć głupie i gdyby nie szczęście, i to, że ma za sobą widzów to dawno leżałby w rowie bez głowy. A to, że Dany se p----------a to on ma w dupie, nie zależy mu na koronie. On chce uchronić cały kontynent przed White Walkerami i gdyby nie to, że jakby klęknął to północ by się od niego odwróciła to pewnie by to
  • Odpowiedz
@kshl: ja tam nie widziałem ocipienia, ładnie ją wypunktował z tą przysięga wierności, nie klęknął, uzyskał część tego co chciał nie dając w zasadzie nic w zamian. Jak dla mnie całe spotkanie bardziej na plus dla Jona
  • Odpowiedz
@kshl: faktycznie mniej w nim pewności siebie XD ale tak jak Dany mu powiedziała zaraz przed przyjściem Varysa w tym momencie jest rebelią i w każdej chwili Dothracy mogliby go zabić, dodatkowo pamiętał co się stało z jego dziadkiem i wujkiem
  • Odpowiedz
@kshl: @Jubileusz: widział smoki, latami słuchał pewnie jaka to mocna no i to przeświadczenie że Danka jest najmocniejszym graczem w Westeros. No i pewnie jako stulejarz co tylko jakąś dzikuske wyruchał pewnie uległ jej urodzie XD
  • Odpowiedz
@TrebuniTutek: Targaryenowie mają incest we krwi. Wystarczy poczekać ze dwa odcinki, aż Dany nadzieje się na śnieżnego bolca. Słyszeliście jakim tonem powiedziała: "You'd better get to work, Jon Snow" ? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jon Snow to najlepszy dla niej kandydat na męża w Siedmiu Królestwach i podejrzewam, że tak właśnie Północ połączy się z resztą Westeros.
  • Odpowiedz