Wpis z mikrobloga

Co roku ten krindż z prezentami, nie tylko na święta, ale też na wykopie. To jest jakas abstrakcja i totalnie sztucznie wykreowana relacja na zasadzie zaspokojenia swoistych potrzeb grupy dwojga fetyszystów: dawcòw-odbiorców, której nie potrafię zrozumieć.

Wszystko to pod patronatem rozbuchanego konsumpcjonizmu, aby swoiste NPC mogły napisać pod #pokapaka:
-dzieki, trafiłeś w gust,
-super wykopaka,
-jej jaka słodkie opakowanie,
-screeny z paczkomatu,
-a ta coca cola to już w ogóle moja ulubiona,
-lub każda inna odpowiedź z jakiejś "książki zwrotów w wykopace"

Dodatkowo, aby nie urazić jednak ludzi bawiących się w tę urocza zabawe - gdzie każdy prezent jest super - jakimś 'biednym' prezentem (tak, tych samych ludzi, którzy cieszą się z żelek, coca coli czy innych michałków), wprowadzono progi finansowe okraszając je w komercyjne nazwy w stylu silver, gold czy inna platyna. Wszystko to pod nadzorem 'komisji weyfikacyjnej', która zadba o to, aby w tej zabawie, nikt nie był w jakikolwiek sposób rozczarowany. Totalny absurd i pre-utopijna wizja świata.

Podkreślam jednak, że nie czuję afrontu do samej formy obdarowywania się prezentami. Sam obdarowuje ludzi prezentami, które zrobiłem sam, np. świeczki, ceramika, obrazy, wspólnie spędzony czas, a wszystko jest uwarunkowane od osoby. Jednak nie uważam tego za coś co jest wartosciowe. Natomiast staram się być wobec tych osób dobry cały rok, a dla innych obycych mi ludzi również, tam gdzie mogę, w sytuacjach takich jak np. kultura jazdy, kultura osobista etc.

I mam nadzieję, że przez ten pretensje i prowokacje w pierwszych akapitach udało mi się dotrzeć do największej ilości czytelników. Nie miałem na celu was obrazić, nie przeszkadza mi ta wykopaka, po prostu bądźcie wyrozumiali dla innych przez cały rok, bo są lepsze prezenty dla obcych niż żelki lub coca cola.

#wykopaka #swieta
michal-buszownik - Co roku ten krindż z prezentami, nie tylko na święta, ale też na w...

źródło: 1000006622

Pobierz
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

staram się być wobec tych osób dobry cały rok, a dla innych obycych mi ludzi również, tam gdzie mogę, w sytuacjach takich jak np. kultura jazdy, kultura osobista

@michal-buszownik: Twój pasywno-agresywny post jest kompletnym zaprzeczeniem tego zdania. Wyzywasz ludzi od NPCów i fetyszystów, bo śmią śmieć bawić się inaczej niż Ty. XD

po prostu bądźcie wyrozumiali dla innych przez cały rok

@michal-buszownik: Czyli mamy brać przykład z Ciebie?
  • Odpowiedz
Sam obdarowuje ludzi prezentami, które zrobiłem sam, np. świeczki, ceramika, obrazy, wspólnie spędzony czas, a wszystko jest uwarunkowane od osoby. Jednak nie uważam tego za coś co jest wartosciowe.

@michal-buszownik: No i błąd. Ręcznie robiona ceramika, obrazy czy nawet świeczki to mega wartościowy prezent, do którego kupne skarpetki czy kubek nie mają w ogóle startu. Tymczasem Ty w swoim jakimś dziwnym, niezrozumiałym dla mnie przeświadczeniu, tak bardzo nie wierzysz w
  • Odpowiedz
@michal-buszownik: a mi się ta #wykopaka podaba bez stresu kupuesz rzeczy, wybierasz dla podarunków rzeczy które ci podobają, a nie członkowi rodziny, czy koledze.
Nic nie rozumiesz, mirku?
Że czasem chce się ludziom kupować coś, co nie będzie w domu, a leci kiedy indziej.
  • Odpowiedz
@michal-buszownik: ale wiesz że można być dobrym człowiekiem i szanować innych oraz mieć kulturę osobistą a jednocześnie dobrze bawić się w wykopace albo po prostu wymieniać świąteczne paczki z przyjaciółmi? Pod warunkiem że się chce to robić. Bo nie za bardzo rozumiem ten podjazd do tych konsumpcjonistycznych npców. Co w tym złego że lubi się święta i że lubi się wydać na prezenty dla kogoś, nawet obcego? Nie wiem, jak
  • Odpowiedz
@michal-buszownik: Nie za bardzo jesteś miły tak szczerze mówiąc. Piszesz, że starasz się być dobry dla ludzi przez cały rok a nie tylko od święta, a potraktowałeś bardzo nieprzyjemnie innych ludzi, którzy się cieszą i nic złego nie robią. Ostatni akapit brzmi jak wybielenie się, że tak naprawdę to wcale tak nie sądzisz, wcale tak nie uważasz, czytajcie ze zrozumieniem. A jednak to napisałeś. Słabo
  • Odpowiedz
Natomiast staram się być wobec tych osób dobry cały rok, a dla innych obycych mi ludzi również, tam gdzie mogę, w sytuacjach takich jak np. kultura jazdy, kultura osobista etc.

To bardzo ważna umiejętność. Szkoda, że tak mało osób o tym pamięta.
(screen niepowiązany)
chybaDapi - > Natomiast staram się być wobec tych osób dobry cały rok, a dla innych o...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@michal-buszownik: a ja tam podziwiam, że ludzie biorą udział, bo ja to mam problem z tym, co kupić własnemu mężowi, a co dopiero obcemu człowiekowi i to niesamowite, że tyle osób umie w prezenty. Skoro to sprawia przyjemność, radość itd. tylu osobom, to gdzie tu jakiekolwiek minusy? Przecież to nie obowiązkowe i na szczęście ci, którzy nie chcą brać w tym udziału (tak jak na przykład ja) zwyczajnie nie muszą
  • Odpowiedz