Aktywne Wpisy

mickpl +298
Mamy ATH. W Polsce jest najwięcej mieszkań na sprzedaż od czasu Piastów.
A szczytu nie widać. Tylko ostry cień mgły.
#nieruchomosci
A szczytu nie widać. Tylko ostry cień mgły.
#nieruchomosci

źródło: ath
Pobierz
EnzoMolinari +120

Wszystko to pod patronatem rozbuchanego konsumpcjonizmu, aby swoiste NPC mogły napisać pod #pokapaka:
-dzieki, trafiłeś w gust,
-super wykopaka,
-jej jaka słodkie opakowanie,
-screeny z paczkomatu,
-a ta coca cola to już w ogóle moja ulubiona,
-lub każda inna odpowiedź z jakiejś "książki zwrotów w wykopace"
Dodatkowo, aby nie urazić jednak ludzi bawiących się w tę urocza zabawe - gdzie każdy prezent jest super - jakimś 'biednym' prezentem (tak, tych samych ludzi, którzy cieszą się z żelek, coca coli czy innych michałków), wprowadzono progi finansowe okraszając je w komercyjne nazwy w stylu silver, gold czy inna platyna. Wszystko to pod nadzorem 'komisji weyfikacyjnej', która zadba o to, aby w tej zabawie, nikt nie był w jakikolwiek sposób rozczarowany. Totalny absurd i pre-utopijna wizja świata.
Podkreślam jednak, że nie czuję afrontu do samej formy obdarowywania się prezentami. Sam obdarowuje ludzi prezentami, które zrobiłem sam, np. świeczki, ceramika, obrazy, wspólnie spędzony czas, a wszystko jest uwarunkowane od osoby. Jednak nie uważam tego za coś co jest wartosciowe. Natomiast staram się być wobec tych osób dobry cały rok, a dla innych obycych mi ludzi również, tam gdzie mogę, w sytuacjach takich jak np. kultura jazdy, kultura osobista etc.
I mam nadzieję, że przez ten pretensje i prowokacje w pierwszych akapitach udało mi się dotrzeć do największej ilości czytelników. Nie miałem na celu was obrazić, nie przeszkadza mi ta wykopaka, po prostu bądźcie wyrozumiali dla innych przez cały rok, bo są lepsze prezenty dla obcych niż żelki lub coca cola.
#wykopaka #swieta
źródło: 1000006622
Pobierzźródło: asdasd
Pobierztl;dr: Olabaoga ludzie lubią coś innego ode mnie, i dobrowolnie biorą w tym udział, trzeba to koniecznie wyśmiać i skrytykować
źródło: image
Pobierz@michal-buszownik: Twój pasywno-agresywny post jest kompletnym zaprzeczeniem tego zdania. Wyzywasz ludzi od NPCów i fetyszystów, bo śmią śmieć bawić się inaczej niż Ty. XD
@michal-buszownik: Czyli mamy brać przykład z Ciebie?
@michal-buszownik: No i błąd. Ręcznie robiona ceramika, obrazy czy nawet świeczki to mega wartościowy prezent, do którego kupne skarpetki czy kubek nie mają w ogóle startu. Tymczasem Ty w swoim jakimś dziwnym, niezrozumiałym dla mnie przeświadczeniu, tak bardzo nie wierzysz w
To tylko narzędzie, aby dotrzeć tych osób i wzbudzić refleksje, nic więcej, zresztą napisałem to w późniejszym tekście. Zresztą poczytaj komentarze 'tych co cieszą się z żelek' ;)
Nic nie rozumiesz, mirku?
Że czasem chce się ludziom kupować coś, co nie będzie w domu, a leci kiedy indziej.
To bardzo ważna umiejętność. Szkoda, że tak mało osób o tym pamięta.
(screen niepowiązany)
źródło: image
Pobierzźródło: 1000006630
Pobierz