Wpis z mikrobloga

Takie cos znalazlem xD

Wiecie co, 
Ja pracuje w uk jakis czas, przez iles lat przeszlam iles tam prac, nauczylam sie nowych rzeczy i w koncu znalazlam upragniona prace w zawodzie w ktorym sie realizuje. Zainwestowalam kupe czasu, pieniedzy nerwow zeby zajsc tu gdzie teraz jestem. Moj maz tak samo, zaczynal kiepsko teraz juz od dawna pracuje w zawodzie. Zawsze wynajmowalismy mieszkanie w normalnej dzielnicy i w normalnych warunkach. Po odlozeniu wspolnym 60 tysiecy funtow - tak tak jest to jak najbardziej mozliwe - kupilismy domek w ladnej dzielnicy - kosztowal nas 150 tysiecy funtow. Nasz wklad wlasny byl dosyc duzy ale i tak 90 tysiecy musimy splacic. Po kupieniu domu zdecydowalismy sie na dziecko.......domek jest w ladnej spokojnej dzielnicy z milymi sasiadami na poziomie...... (pare domkow stoi jeszcze pustych - sa na sprzedaz) - i powiem szczerze ze jak by do ktorychs z tych domkow wprowadzila sie rodzina - Polakow z tz cansilu (czasem deweloper sprzedaje domy cansilowi) to bym sie mega wkurzyla!!!!!!! 
Bo ludzie majacy domy z cansilu - to biedota w uk. Normalnego czlowieka normlanie pracujacego w uk stac na kupno domu czy mieszkania....tylko nieudaczniki ktore nie moga sobie poradzic z tak prosta czynnoscia w uk jak kupienie domu - zebraja o domy cansilowe. Najczesciej - takich ludzi grupuje sie w takie getta - robi sie im jedna ulice - i tam te wszystkie niepracujace rodziny z duza iloscia bekartow mieszkaja...... 
wiec jak by taka rodzina - w szczegolnosci polakow sie kolomnie wprowadzila to bym sie wkurzyla- poniewaz nie po to ciezko pracuje zeby moje dziecko na podorko bawilo sie z plebsem...niepracujacym i rzebrzacym...
Autorko ty sie zastanawiasz czy wyremontowac mieszkanie??? no kurde dostalas cos od panstwa brytyjskiego to przynajmiej zainwestuj ten tysiac czy 2 w remont zeby ci sie milej mieszkalo.......no chyba ze chcesz zyc jak reszta plebsu w tragicznych warunkach.....
#emigracja #uk #testoviron
  • 6
@Lanza Znajoma rozowego cos mowila, ze mieszka w domu z councilu. Pracuje w banku, jej maz w IT. Z ciekawosci czytalem ocb z tym mieszkaniem z councilu a tu Taki rzeczy sie czlowiek dowiaduje xD
@Czelsiak: Są nowe domy w całkiem ciekawych okolicach z tego co niektórzy mi wspominali ale nie wiem jakie są kryteria by w ogóle dostać jakikolwiek dom bo jeszcze nigdy się nie orientowałem. Słyszałem jedynie, że większość jest jednak w niezbyt ciekawej okolicy.
Znajoma rozowego cos mowila, ze mieszka w domu z councilu. Pracuje w banku, jej maz w IT.

@Czelsiak: Jak ona zdobyla dom z councilu w takim razie? Pytam serio, sam sie kiedys interesowalem tematem i wyszlo wyszlo ze skoro jestesmy normalna, biala, heteroseksualna para, w dodatku pracujacym to musielibysmy chyba z dwa lata pod mostem mieszkac zeby miec szanse na cos z councilu.