Wpis z mikrobloga

Słuchajcie, z racji tego, że w Warszawie byłem tylko raz bez większej okazji na zwiedzanie, to powiedzcie mi co jest takiego w stolicy obowiązkowego do zobaczenia/zwiedzenia? Prawdopodobnie w sierpniu będzie okazja, żeby zawitać w WWA i będę miał jeden dzień na zwiedzanie, dlatego chciałbym jak najbardziej skorzystać z tych paru godzin i zobaczyć najbardziej wartościowe rzeczy. Na pewno chciałbym zobaczyć Muzeum Powstania Warszawskiego, ale co jeszcze? #warszawa #kiciochpyta #pytanie
  • 18
  • Odpowiedz
@kalasznikowbumbumbum:
Najbardziej charakterystyczne są "standardowe rzeczy" jak
Stare Miasto + Zamek (w niedzielę darmowy wstęp),
Krakowskie przedmieście,
Nowy Świat + rondo de gaulle (z charakterystyczną palmą)
Pałac Kultury + taras widokowy na górze
  • Odpowiedz
@kalasznikowbumbumbum: Imo wrocławskie zoo ssie przy warszawskim, ale subiektywna opinia. Dodałbym do tego co modzel jeszcze kopiec PW, bulwary nad Wisłą, Nie wiem czy powsin był czy nie, ale to park jak park także może nie koniecznie.
  • Odpowiedz
@kalasznikowbumbumbum koledzy chyba nie przeczytali, że będziesz miał parę godzin. Muzeum zwiedzisz jedno i polecam Muzeum PW, Kopernik jest na cały dzień, a na Historii Żydów szkoda czasu moim zdaniem. Ja do całego Krakowskiego Przedmieścia i Starego Miasta dołączyłabym Łazienki Królewskie. Zobacz sobie wszystko na mapie. Jak ładnie wszystko połączysz to wyjdzie całodzienny spacer ;)
  • Odpowiedz
@kalasznikowbumbumbum: Złote tarasy, Arkadia, ogród botaniczny jak lubisz przyrodę, łazienki, jak będziesz w czwartek to polecam wizytę w lidlu- nie zapomniane wrażenia, nowy świat i krakowskie przedmieście po wizycie na starym mieście, dalej muzeum powstawania warszawskiego, muzeum wojska polskiego, giełda na Broniszach (ale to tylko z rana przed 5) później na bakalarską tak koło 7-8. No i obowiązkowo marywilska 44. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡
  • Odpowiedz