Wpis z mikrobloga

@brak: dej przepis! Właśnie się przymierzam do swojego pierwszego tofu. Od tygodnia nie jem mięsa i głowy nie dam, że to decyzja na życie, ale próbuję i mam się dobrze póki co :)
  • Odpowiedz
@frytusia: proszę cię bardzo - kroisz tofu w kosteczki lub paseczki (jak wolisz), wrzucasz do miski, dodajesz:
- 3-4 łyżki sosu sojowego
- kawałek startego imbiru
- trochę czosnku (tak na oko, ja akurat mam taki w młynku, suszony)
- trochę pieprzu
mieszasz i sru do lodówki na ok. 2 godziny, a potem smażysz z odrobiną
  • Odpowiedz
@frytusia: wiesz, nic na siłę... skoro lubisz mięso, to właściwie skąd pomysł odstawienia go? :) względy zdrowotne, ideologiczne?
ja mam poniekąd "łatwiej", bo od jakiegoś czasu zwyczajnie odrzuca mnie od mięsa, już sam zapach, nie wiem skąd mi się to wzięło, ale nie ubolewam, nigdy nie byłam jakoś specjalnie mięsna ;) raz na kilka dni zjem kawałek indyka czy od święta burgera, ale częściej sięgam po obiadowe opcje wege :)
  • Odpowiedz