Wpis z mikrobloga

• 68
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

chciałabym zobaczyć te wszystkie krzykaczki, jak idą do pracy za 2000zł, a mają w domu 5 dzieci na utrzymaniu. Jak za takie pieniądze utrzymać dzieci, a już nie mówię nawet o opiekunce, niani... no z czego?

@md23: wystarczy nie robić 5-tki bachorów. Amen.
  • Odpowiedz
  • 77
"to nie ja sama wybrałam sobie taki los" a przepraszam kto się pieprzył i narobił dzieciaków? Antykoncepcja nie istnieje? Do sytuacji w której jesteś doprowadziły tylko i wyłącznie Twoje wybory, nie obwiniaj za to świata.
Z resztą przed 500+ ludzie sobie radzili i lamentu nie było. Sory, takie myślenie to tylko patola umysłowa.
Bait czy nie bait to straszne.
  • Odpowiedz
no jak by nie było, to dziecko to dobra inwestycja. teraz państwo wywala 500zł miesięcznie przez te 18lat , a potem z takiego doisz ile wlezie. każdy kto płaci podatki dobrze wie ile państwo na nim zarabia.
  • Odpowiedz
Ja stworzyłam piątkę, która będzie harować na wasze emerytury, więc trochę szacunku.

@md23: zdanie które podsumowuje bezsensowność systemu emerytalnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@wysuszony w normalnym systemie ta 5 razem z mamusia musiałaby z---------ć. W zusokracji ta 5 będzie takimi samymi pasożytami jak mamusia. Hmm, 500 plus powinno się ograniczyć do 3 dziecka.
  • Odpowiedz