Wpis z mikrobloga

• 68
Dla wszystkich tych, którzy krytykują program 500+ mam informację: odpieprzcie się od matek i płaćcie podatki, skoro pracujecie i przestańcie nas krytykować, szczególnie jeśli sami nie macie dzieci. Ja nie pracuję, ale to jest uzasadnione - chciałabym zobaczyć te wszystkie krzykaczki, jak idą do pracy za 2000zł, a mają w domu 5 dzieci na utrzymaniu. Jak za takie pieniądze utrzymać dzieci, a już nie mówię nawet o opiekunce, niani... no z czego? 

Co do ojca, a w zasadzie ojców, to też nie jest takie proste. Ojciec pierwszych dwóch dziewczynek jest w dokumentach jako nieznany, choć wiem, kto to jest, ale to chory umysłowo człowiek, który traktował mnie jak szmatę, więc nie chcę go znać. Nie ma żadnych praw do córek, nie płaci również alimentów. Trzecią córkę mam z facetem, z którym miałam ułożyć sobie życie, ale po prostu nie wyszło. Pracuje na czarno i również jest nieściągalny, uciekł za granicę. Trzeci ojciec pozostałej dwójki dzieci zostawił mnie rok temu, kiedy najmłodsze było niemowlęciem. Oczywiście również nie zobaczyłam od niego grosza, mimo nakazu sądowego. Dostaję jakieś tam grosze z pomocy, a 500+ to w zasadzie jedyne pieniądze, z których na razie możemy żyć. 
Nie jestem patologiczna, to nie moja wina, że trafili mi się tacy partnerzy - przecież chciałabym mieć normalną rodzinę, jak wszyscy, to nie ja sama wybrałam sobie taki los. Gdyby nie ta kasa, to byśmy chyba umarli z głodu i brudu, a tak jakoś względnie dajemy sobie radę. Może pójdę do pracy, jak najmłodsze podrosną, a jeśli rząd zabierze 500+ to będę musiała chyba strzelić sobie w łeb... 

Dlatego słuchajcie, zblazowane nastolatki przed monitorem. Nie wiecie nic o życiu i nie zrozumiecie, dopóki nie staniecie na moim miejscu. Wszyscy chrzanicie, jakim to jestem pasożytem i nie przydaję się społeczeństwu, a sami, owszem, macie jakieś beznadziejne prace w telamarketingach i innych naciągactwie i co to niby przynosi państwu?! 

Ja stworzyłam piątkę, która będzie harować na wasze emerytury, więc trochę szacunku.

Bait czy to naprawdę? Skłaniam się jednak do baitu

#madka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #bekazpodludzi
md23 - Dla wszystkich tych, którzy krytykują program 500+ mam informację: odpieprzcie...

źródło: comment_KoamFgja9clP32xyK32H9OOnp5RlKIwP.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

chciałabym zobaczyć te wszystkie krzykaczki, jak idą do pracy za 2000zł, a mają w domu 5 dzieci na utrzymaniu. Jak za takie pieniądze utrzymać dzieci, a już nie mówię nawet o opiekunce, niani... no z czego?

@md23: wystarczy nie robić 5-tki bachorów. Amen.
  • Odpowiedz
  • 77
"to nie ja sama wybrałam sobie taki los" a przepraszam kto się pieprzył i narobił dzieciaków? Antykoncepcja nie istnieje? Do sytuacji w której jesteś doprowadziły tylko i wyłącznie Twoje wybory, nie obwiniaj za to świata.
Z resztą przed 500+ ludzie sobie radzili i lamentu nie było. Sory, takie myślenie to tylko patola umysłowa.
Bait czy nie bait to straszne.
  • Odpowiedz
no jak by nie było, to dziecko to dobra inwestycja. teraz państwo wywala 500zł miesięcznie przez te 18lat , a potem z takiego doisz ile wlezie. każdy kto płaci podatki dobrze wie ile państwo na nim zarabia.
  • Odpowiedz
Ja stworzyłam piątkę, która będzie harować na wasze emerytury, więc trochę szacunku.

@md23: zdanie które podsumowuje bezsensowność systemu emerytalnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@wysuszony w normalnym systemie ta 5 razem z mamusia musiałaby z---------ć. W zusokracji ta 5 będzie takimi samymi pasożytami jak mamusia. Hmm, 500 plus powinno się ograniczyć do 3 dziecka.
  • Odpowiedz
to nie moja wina, że trafili mi się tacy partnerzy

@md23: to najlepsze :) jak wiadomo kobieta nie ma absolutnie żadnego wpływu na wybór partnera i koniecznie musi zajść z nim w ciążę zanim dobrze go pozna i przekona się, że to jednak alkoholik i nierób. I tak kilka razy.
  • Odpowiedz