Wpis z mikrobloga

@tptak: jak zrobić taki chleb :o? Uwielbiam chleb żytni. Nie musi nawet tak wyglądać jak Twój. Na początek chciałbym coś zwykłego :)
  • Odpowiedz
gdybyś nie napisał że to chleb to bym pomyślał


@kalabanga: @tptak: A ja zastanawiałem się co to drzewo ma takie dziwne słoje i jakim cudem taka struktura w środku. Potem pomyślałem, że to jakiś twór z czasów antycznych...

A to tylko chleb... ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@wrexwaz: z żyta w płynie lepiej się wróży.
@cofko: jeszcze nie. Jest długa, wąska i gęsta. Po odkrojeniu spodu ambrozja. Mogę zrobić wieczorem jeśli chcesz.
@FotDK: motyla noga! Zostałem zdemaskowany! W Detmoldzie w Niemczech opracowano trójfazową metodę robienia zaczynu na chleb głównie żytni. Zaczyn robi się dwie doby, potem chleb dwie i pół godziny dzięki temu.
@monde: dzięki. Zobacz sobie https://breadcentric.com/i-want-to-start-chce-zaczac/ i jak coś to pytaj w #
  • Odpowiedz