@Delfin17: Wniosek jest taki, że konserwatyzm jest s---------y, a opieranie światopoglądu na książce napisanej przez pastuchów kilka tysięcy lat temu (Tora, Koran, Biblia) jest oznaką dość ciężkiej i prostej osoby.
@OfensywnoOpresyjnyKorwinizmWAkcji: hehe trafiłeś w samo sedno. świetnym przykłądem jest koleś który udowodnił, że statystyczny m----n jest głupszy od statystycznego białego
@HAL10K a statystyczny Polak jest głupszy od statystycznego Niemca.
Problem z tymi badaniami o inteligencji miedzyrasowej jest taki że ludzie słyszą hasło pt. 'murzyni mniej inteligentni od bialych' i sami sobie dopowiadają powody. Najczęściej te dopowiedziane powody są dalekie od prawdy
Oczywiście. Bo jak wszyscy wiemy opieranie opinii na temat świata o tzw. 'chlopski rozum' jest najskuteczniejszą i najzdrowsza forma kreowania światopoglądu. J---ć naukę, j---ć badania, j---ć wnioski. Dobiorę sobie badania które mi się podobają i uzupełnie swoje poglądy, a jeżeli jakieś badania będą im przeczyć to zwale to na lewactwo/sorosa/żydów czy kogokolwiek tam sobie wymyślę.
@Ofacet: jaki chłopski rozum? gościu masz internet sobie poszukaj gościa, DOKTORA który przeprowadzał BADANIA na ten temat, nawet byo na wykopie, dokument o nim, w którym jest pokazane jak jest za prowadzenie swoich badań i próbe przedstawienia wyników usuwany ze świata naukowego... gdzie ja napisałem "na chłopski rozum" ?
@HAL10K a gdzie ja napisałem że uważam te badania za nieprawdziwe? Mówię jedynie o tym że ludzie interpretuja wyniki po swojemu, nie czytając ich. A to prowadzi do patologii.
napisanej przez pastuchów kilka tysięcy lat temu (Tora, Koran, Biblia)
@voor: Gdzie w Biblii jest napisane, że powinno się tak traktować homoseksualistów albo w ogóle innego człowieka? Może najpierw sam się doucz a potem wyzywaj innych od prostaków.
@Delfin17: widzę że Enigma obejrzana xDD ale w sumie, smutna historia, angole to cioty, pedały, tylko IRA xD @Ofacet: w sumie to tak xD, on dobrze mówi @Pally
@Delfin17: to przykre,że w historii nie jest to odosobniony przypadek geniusza,odrzuconego przez społeczeństwo i którego życie zakończyło się samobójstwem. Być może aż tak wysoka jest cena geniuszu...
Alan Turing
Zapraszam do dyskusji
#alanturing #matematyka #kryptografia #kryptologia #informatyka #ciekawostki #smutnazaba #sztucznainteligencja #historia #iiwojnaswiatowa #anglia
Problem z tymi badaniami o inteligencji miedzyrasowej jest taki że ludzie słyszą hasło pt. 'murzyni mniej inteligentni od bialych' i sami sobie dopowiadają powody. Najczęściej te dopowiedziane powody są dalekie od prawdy
Oczywiście. Bo jak wszyscy wiemy opieranie opinii na temat świata o tzw. 'chlopski rozum' jest najskuteczniejszą i najzdrowsza forma kreowania światopoglądu. J---ć naukę, j---ć badania, j---ć wnioski. Dobiorę sobie badania które mi się podobają i uzupełnie swoje poglądy, a jeżeli jakieś badania będą im przeczyć to zwale to na lewactwo/sorosa/żydów czy kogokolwiek tam sobie wymyślę.
gdzie ja napisałem "na chłopski rozum" ?
Komentarz usunięty przez autora
@voor: Gdzie w Biblii jest napisane, że powinno się tak traktować homoseksualistów albo w ogóle innego człowieka? Może najpierw sam się doucz a potem wyzywaj innych od prostaków.
@Blaskun: Tzn. kogo?
@Ofacet: w sumie to tak xD, on dobrze mówi @Pally