Wpis z mikrobloga

• 265
Takie o to pismo dostałem, w odpowiedzi na moje pismo, w którym pytałem czemu moje dziecko nie dostało się do wybranego przedszkola (wg. prawa 4-latek ma mieć zapewnione miejsce w przedszkolu publicznym).
Normalnie jakbym po pysku dostał.
diterr - Takie o to pismo dostałem, w odpowiedzi na moje pismo, w którym pytałem czem...

źródło: comment_0RebXSTx0sVXrhbjEsLwyXfjyUprHjzH.jpg

Pobierz
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
We Wniosku o Przyjęcie Dziecka do Przedszkola nie było podanej punktacji. Przed chwilą go przejrzałem.
  • Odpowiedz
@LowcaZMroku: nie chcę wpieprzać polityki, ale przypadkiem teraz miejsc nie zajmują gówniaki, które przez reformę w zeszłym roku kiblują rok dłużej w przedszkolach?
Jeśli tak, to kryteria punktowe są tak d------e, żeby przyjąć garstkę
  • Odpowiedz
@diterr: jedyne co Cie teraz może pocieszyć to myśl że masz normalną rodzinę:) Kryteria promują patologię ,rozwodników, a najlepiej: jakbyś miał 5 maluchów, lał byłą żonę, pobierał kasę z socjala, i mieszkał naprzeciwko przedszkola (karton wymagany). wiem bo też chciałem zapisać.
  • Odpowiedz
@diterr: profesjonalna odpowiedź
xDDDDDD
merytoryczna i rzeczowa
nie dostało się bo nie, bo jest 100x za mało punktowane
nie jest niepełnosprawne, czarne albo zielone, i na dodatek jesteś pewnie białym szowinistycznym samcem hetero
no kto by przyjął dziecko takiego zboka
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@brmstufldigart z tego co żona mi mówiła to rzeczywiście coś jest na rzeczy w tej sprawie.

Ale wyż też robi swoje, apropo ilości miejsc. Ja kształciłem się w wyżu i moje dziecko będzie miało podobnie. Fala idzie i iść będzie.
  • Odpowiedz
@pelen_spokoj za to jest narażone na nowobogacką patologię i dzieci którym się wydaje że są lepsze bo rodzice mają kasę. Tak źle i tak niedobrze. W każdych przedszkolach trafią się normalne dzieci i takie z patoli. Moja żona pracowała w 3 prywatnych placówkach i dwóch publicznych więc trochę się nasluchałem o dzieciakach i rodzicach - a ci ostatni to czasem są właśnie bardziej p------i jak mają kasę bo oczekują cudów
  • Odpowiedz
@diterr: Hahaha sorry, ale nie mam dziecka i jestem w szoku xD Teraz to już w Polsce jest REKRUTACJA do przedszkola publicznego?xD Na jakiej zasadzie przydziela się punkty? Licytujecie się które pierwsze na nocnik weszło?xD
Amerykański system zapisywania dziecka do żłobka w wieku prenatalnym zawsze mnie bawi, ale nie wiedziałem, że Polska już taka zachodnia xD
  • Odpowiedz
@diterr: Tak to właśnie jest. Socjalizm promuje tych którym się nie udało (świadomie lub nie) lub mają jakieś trudności niezależne od nich typu niepełnosprawność etc.
  • Odpowiedz
1008pkt xD

@diterr:
@Kismeth: moim zdaniem (już pisałem wcześniej) chodzi o 18 punktów.

Dla przykładu w Krakowie jest teraz max 21 punktów dla dzieci z "normalnych" rodzin a każda "anomalia" to jednorazowe 22 punkty (gwarancja pierwszeństwa przed tymi z maksem w standardzie)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
1008pkt xD

@diterr:
@Kismeth: moim zdaniem (już pisałem wcześniej) chodzi o 18 punktów.

Dla przykładu w Krakowie jest teraz max 21 punktów dla dzieci z "normalnych" rodzin a każda "anomalia" to jednorazowe 22 punkty (gwarancja pierwszeństwa przed tymi z maksem w standardzie)

@yourij rozmawiałem z żoną, moja punktacja to punktacja, która była przy DRUGIM naborze do przedszkoli (dla tych co nie dostali się za pierwszym razem). I
  • Odpowiedz
W jednym przedszkolu widziałem taką punktację, ogólnie im większa patologia w rodzinie tym latwiej z miejscem. Najbogatsi wezmą prywatne a normalne pełne rodziny mają duży problem.
  • Odpowiedz