Wpis z mikrobloga

"Szanowny Panie Stanisławie" autentyk ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kuskoman: To niegrzeczne jeśli do wykładowcy. Wykładowca może tak to studenta. Użycie imienia wobec osoby wyżej postawionej to zbytnie spoufalanie się.
Czytając te wypowiedzi powoli zaczynam rozumieć dlaczego tyle ludzi głosuje na debili, mimo że mi nie mieści się to w głowie, że można mieć tak #!$%@? poglądy
mój świat runął, teraz mam życzyć smacznego tylko jak komuś coś przyrządzę?

@Firenz: Jeśli od bezmyślnego pajacowania wynikającego z nadgorliwości preferujesz dobre wychowanie, to musisz podjąć ten dramatyczny krok.

"Smacznego" generalnie nie mówi się, bo po prostu przeszkadzasz w jedzeniu (tak jakby chodzić do biblioteki i do każdego czytającego mówić "miłej lektury" - na pewno wszyscy byliby zachwyceni). Na co dzień nie życzymy powodzenia w każdej, najbardziej trywialnej czynności i nie
Ja raz dostałem zjebe ze napisałem Szanowny Panie Doktorze a nie Docencie bo kurna on juz docent jest, a to prawie profesor xD a na stronie dr przed nazwiskiem no #!$%@? mam czas i możliwość sprawdzenia tego gówna na pewno xD
@xortis: Po pierwsze doktor to tytuł naukowy, a docent to stanowisko, więc przed nazwiskiem będzie to pierwsze. Po drugie na stronie uczelni informacje mogą się pojawiać z opóźnieniem. Po trzecie - do ministra czy premiera nie powiesz "panie pośle", bo zatytułujesz go najpierw tym tytułem który jest ważniejszy, a docent jest w jednostkach naukowo-badawczych zastępowany stanowiskiem profesora nadzwyczajnego.

Macie takie #!$%@? o stopnie naukowe, a nie dziwi was, że do biskupa
@bh933901 jak przyrzadzisz komuś jedzenie i powiesz smacznego to może to zostać odebrane ze zrobiłeś niedobre żarcie i modlisz się żeby jedzacemu smakowało :-)
Co się mówi zatem do osoby która je posiłek? :-)
jak przyrzadzisz komuś jedzenie i powiesz smacznego to może to zostać odebrane ze zrobiłeś niedobre żarcie i modlisz się żeby jedzacemu smakowało :-)

Raczej dajesz dowód na to, że zależało ci, aby było smaczne. Prędzej puste położenie michy przed gościem może być odebrane jako olewanie tego, czy jedzenie będzie dobre.

Zupełnie przeciwnie wygląda to, gdy smacznego życzy osoba postronna, bo wtedy jest to faktycznie sugestia, że z jedzeniem jest coś nie tak.