Aktywne Wpisy
jacekparowka +84
Jak można w ogóle lubić pracować?
Przecież to jest definicja choroby psychicznej. Wyobraźcie sobie że m----n na plantacji bawełny mówi że mu tam bardzo dobrze, ma co robić cały dzień i w zamian są zaspokajane jego podstawowe potrzeby jak jedzenie, picie, miejsce do spania. Pomyślelibyście, że jakiś nienormalny.
Za to jak ktoś powie że lubi swoją pracę na etacie, czyli identyczna sytuacja jak niewolnictwo murzyna tylko dostosowane do realiów XXI wieku to
Przecież to jest definicja choroby psychicznej. Wyobraźcie sobie że m----n na plantacji bawełny mówi że mu tam bardzo dobrze, ma co robić cały dzień i w zamian są zaspokajane jego podstawowe potrzeby jak jedzenie, picie, miejsce do spania. Pomyślelibyście, że jakiś nienormalny.
Za to jak ktoś powie że lubi swoją pracę na etacie, czyli identyczna sytuacja jak niewolnictwo murzyna tylko dostosowane do realiów XXI wieku to
jaki masz stosunek do swojego niewolnictwa (pracy na etacie)
- nienawidzę 21.6% (462)
- nie lubię 26.5% (565)
- neutralny stosunek (jestem lekko chory psychicznie 29.5% (630)
- lubię (jestem mocno chory psychicznie) 22.4% (478)
Fennrir +577
Dworzec kolejowy w Elblągu - przed i po "modernizacji". Był #modernizm z czasów III Rzeszy, jest styropianoza jak na budynku administracyjnym jakichś magazynów w Polsce powiatowej.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
Jako, że wiele osób dzieli się swoimi projektami na Wykopie, chciałbym również i ja dorzucić swoją cegiełkę. Od jakiegoś czasu pracuje nad blogiem o tematyce obliczeń/symulacji numerycznych więc może kogoś zainteresuje moje spojrzenie na temat. Założeniem jest aby pokazać osobom nie mającym pojęcia o obliczeniach, że takie coś istnieje, a mechanika komputerowa i cała inżynieria nie musi być nudna. Z drugiej strony, jestem realistą i wiem, że istnieje milion takich/podobnych stron i bardzo ciężko dotrzeć do większego grona odbiorców. Póki co piszę po angielsku, ale jeśli będzie zapotrzebowanie to chętnie przetłumacze całość na nasz piękny język. Wszelkie sugestie i uwagi mile widziane, ale bądźcie wyrozumiali, bo to początki! ʕ•ᴥ•ʔ
Link do bloga
Mój pierwszy post jest związany z jazdą na deskorolce, więc może kogoś z pod tagów #skateboarding #deskorolka i #thps również to zainteresuje. Oprócz tego dorzucam #gruparatowaniapoziomu #ciekawostki #bogdansymulant
@Bogdan191: Zajmujesz się też CFD, czy tylko obliczenia wytrzymałościowe? Z chęcią poczytam jeśli będą kolejne wpisy
@Bogdan191: kurde, jeśli twój profil na linkedinie znalazłem, to skończyłeś mój wydział... fajne rzeczy robisz, oby tak dalej :)
@IHaveThePower rzeczywiście kolorystyka nie do końca jest intuicyjna, ponieważ animacja pokazuje wypadkową przemieszczenia. O wiele ładniej i przejrzyściej widać to gifie, który zamieszczam teraz.
To przemieszczenie wolnego końca też przykuło moją uwagę na początku. Z drugiej strony, blat deskorolki ma pewien charakterystyczny profil (concave), który wg mnie może wpływać na ugięcie wolnego końca w przypadku
Komentarz usunięty przez autora
No mnie też promotor kusił zachodem, ale chyba jest ze mnie lokalny patriota - tutaj mam rodzinę, przyjaciół i znajomych :) Może kiedyś jeszcze wrócę do kolorków :)