Wpis z mikrobloga

Mirki co sądzicie o osobach które noszą okulary zerówki, mimo że nie mają wady wzroku a jedynie chcą zmienić swój image? Tutaj Mirek z lysą głową który chce zmienić coś w sobie ( ͡ ͜ʖ ͡)
A i mogę ktoś wie gdzie dostanę takie okulary z drewnianymi oprawami?
#modameska #okularyboners #okulary
donbrovsky - Mirki co sądzicie o osobach które noszą okulary zerówki, mimo że nie maj...

źródło: comment_C8wKucaiXh9FJaRSRzEzfyTgwolk6L7m.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

co sądzicie o osobach które noszą okulary zerówki, mimo że nie mają wady wzroku a jedynie chcą zmienić swój image?

@donbrovsky: Jeśli ktoś lepiej wygląda w okularach oraz przywiązuje tak dużą wagę do swojego wyglądu żeby do tego stopnia zawracać sobie dupę, to czemu nie? Jego sprawa.
  • Odpowiedz
@donbrovsky:
Sądzę że ludzie nie wiedzą jak to jest być okularnikiem. Miałem kilku kolegów amatorów którym znudziły się oprawki po paru miesiącach (a wydali koło 1k). Znajomi lubiący spodnie z krokiem w kolanach, przykrótkie skarpety i buty jak ortopedyczne, styl znany dla mnie jako pedalski. W brylach wcale nie wyglądasz lepiej (chyba żeś M--f/korpobitch 35+ i ładnie zapozujesz). Może dodają trochę powagi, tak jest np. w moim wypadku gdyż mam
  • Odpowiedz
@3mielu:
xD Można też uprawiać sport, aż do pierwszego kosztownego incydentu, byłem świadkiem podobnej sytuacji. Dzisiaj miałem robić 100 km na rowerze, oczywiście bez okularów (pogoda przeszkodziła)

Edit: Jazda po mieście na rowerze OK, jazda po dziurach, lesie, dłuższa trasa = raczej bez
  • Odpowiedz
  • 3
@kochamcieKK2 ale o czym ty mówisz, od ponad 10 lat noszę okulary i nigdy nie przeszkadzały w takich rzeczach, trzeba się po prostu przyzwyczaić. Jak ktoś nigdy nie nosił okularów to może być mu trudno ale bez przesady.
  • Odpowiedz
@kochamcieKK2: wszystko co opisałeś to jest c--j. Największym minusem okularów jest to że przeciwsłoneczne korekcyjne są dużo droższe (od i tak już drogich) normalnych. A przeciwsłoneczne by się przydały inne na rower, inne do samochodu, inne na żaglówkę itp.
  • Odpowiedz
@vkzk:
Ja noszę od czasu jak brali nas na służbę wojskową, a wciąż nienawidzę okularów, lata mogłem "normalnie" bez nich funkcjonować (auto, rower, hala z kolegami), mimo diagnozy że muszę ich używać od dzieciaka (wada wrodzona). Zawsze jak spotykam różowe, to się zastanawiam czy gadka że lepiej w nich wyglądam, to tylko przyjacielski komplement (one same w szkłach)
  • Odpowiedz
@donbrovsky: Okulary zerówki bardzo często służą do ochrony oczu przed promieniowaniem z monitora komputera, telefonu czy telewizora. Ważne jest tylko to, żeby zrobić sobie takie zerówki u optyka, bo wtedy mamy na soczewkę okularową nałożoną powłokę AR ( antyrefleks). Co do zerówek kupowanych w sklepach typu Tiger - nie polecam, bo bardzo często producenci takich oprawek z soczewkami nie mierzą dokładnie takich soczewek i może się okazać, że w takim
  • Odpowiedz
  • 0
@kochamcieKK2 ja mam na tyle małą wadę że nie przeszkadza mi w codziennych czynnościach ich brak ale mimo wszystko lubię nosić. Ale muszą być dobrze dopasowane, raz miałam jakieś ciulowe to nie mogłam się do nich przekonać wcale
  • Odpowiedz