Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
mybeer +115
Ile netto zarabiają Polacy pod koniec 2024 roku? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Ile zarabiasz miesięcznie na rękę?
- Poniżej 4.000 7.7% (287)
- 4.001-5.500 15.1% (562)
- 5.501-7.000 17.0% (636)
- 7.001-9.000 14.1% (526)
- 9.001-12.000 14.8% (554)
- 12.001-15.000 8.1% (303)
- 15.001-18.000 4.7% (174)
- 18.001-22.000 4.0% (148)
- Powyżej 22.000 10.3% (383)
- Nie zarabiam w Polsce 4.2% (158)
#benzynaplus #4konserwy #neuropa #polityka
@Thorkill: Jak dodajesz 25 groszy to cena rośnie, bo zawsze jest to 25 groszy do ceny bazowej.
To że cena bazowa spadnie czy wzrośnie się nie liczy.
Bo bez opłaty cena końcowa byłaby ZAWSZE o te 25 groszy
@graf_zero: A co mnie obchodzi jakaś twoja cena bazowa? Mnie interesuje cena na stacji.
@graf_zero: Mistrzu, sam tu wrzuciłeś dane które wyraźnie pokazały że widełki marzy rafinerii sa szerokie i elastyczne. Więc czemu teraz nie uwzględniasz tej zmiennej w swojej jakże głębokiej analizie?
Bo podwyżka to podwyżka.
@Thorkill: ciężko żebyś wtedy dostał w nim coś o podatku bankowym bo jak sam piszesz go jeszcze nie było.
@Thorkill: ale
@xetrov: Ale jaki podatek? Konkretnie przedstaw swój pomysł na transfer 10 mld zł zysku PKN ORLEN do budżetu państwa bez dzielenia się z innymi akcjonariuszami.
@Thorkill: zakup obligacji SP przez Orlen.
@Xizor: Ok jest to jakiś pomysł. No ale tak na pierwszy rzut oka
1. to pożyczka więc SP wcześniej czy pózniej musiał by ją Orlenowi zwrócić.
2. Nie jestem pewien czy to jest możliwe prawnie. Czy firmy nie będące instytucjami finansowymi mogą kupować obligacje SP.
3. Nie wiem jak by na to spojrzała KE. Mogłaby uznać ze to nielegalne ukrywanie zadłużenia.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Dodatkowo ten podatek będzie rósł co roku o wskaźnik inflacji.
@dodiaska123: Mistrzu to ty nie rozumiesz. Tu masz wahania marzy rafineryjnej PKN ORLEN w ostatnich latach:
Marze rafineryjne PKN ORLEN:
2012 - 3,8 dolara za baryłkę
2013 - 0,6 dolara
Rozumiem że za rok, wysokie ceny na stacjach będziesz tłumaczył tym że Orlen ma wysokie marże?
Może powinni rozdawać swoje produkty za darmo żeby można było opodatkować w 100%?
Cena na stacji to w 59% podatki ( dane na 2016 rok)
@dodiaska123: Właścicielem tej firmy jest Skarb Państwa.
No i co?
Komentarz usunięty przez autora
DW: @graf_zero, @dodiaska123, @xetrov
@pogop: Ale nie jestem zwolennikiem tej opłaty, wręcz przeciwnie. W tym wpisie poruszyłem tylko temat propagandy neuropków, że podniesienie tej opłaty spowoduje że tu w Polsce ceny wszystkiego pójdą o kilkadziesiąt procent w górę.