Aktywne Wpisy
wykop +10
Dzień dobry, Wykop! ( ▀ ͜͞ʖ▀)
zapewne już zauważyliście, a jeśli nie - śpieszymy poinformować! W sklepie czeka na Was kolejna wersja androidowej aplikacji #wykopnaandroida. Biorąc pod uwagę Wasze zgłoszenia oraz sugestie, w tej wersji:
- dodaliśmy możliwość logowania oraz rejestracji przez Google;
- poprawiliśmy wygląd usuniętych komentarzy;
- rozwiązaliśmy problemy związane z zakopywaniem oraz poprawiliśmy możliwość cofania głosu;
- wdrożyliśmy poprawki w profilu;
- wprowadziliśmy dynamiczne dostosowanie
zapewne już zauważyliście, a jeśli nie - śpieszymy poinformować! W sklepie czeka na Was kolejna wersja androidowej aplikacji #wykopnaandroida. Biorąc pod uwagę Wasze zgłoszenia oraz sugestie, w tej wersji:
- dodaliśmy możliwość logowania oraz rejestracji przez Google;
- poprawiliśmy wygląd usuniętych komentarzy;
- rozwiązaliśmy problemy związane z zakopywaniem oraz poprawiliśmy możliwość cofania głosu;
- wdrożyliśmy poprawki w profilu;
- wprowadziliśmy dynamiczne dostosowanie
Soothsayer +102
chciałem sb kupić truskawki, spytałem czy można płacić kartą, nie można było, spytałem czy jak wypłacę sb z bankomatu 50zł to będzie miała jak wydać, ona że luzik więc poszedłem szukać bankomatu, nie znalazłem i teraz mi strasznie głupio bo powiedziałem, że zaraz wrócę, a nie wróciłem... jeszcze szedłem okrężną drogą żeby nie widziała mnie
Pewnego razu jakiś kupiec-oszust sprzedał cesarzowej drogie kamienie, które okazały się podróbkami. Gdy oszustwo wyszło na jaw, cesarzowa, zażądała od Galiena surowego ukarania kupca.
Galien rozkazał uwięzić sprzedawcę i poinformował go, że zostanie rzucony lwu na pożarcie.
W końcu nadszedł dzień egzekucji. Przerażony kupiec wylądował na arenie i czekał na lwa. Wówczas cesarz rozkazał wypuścić na arenę... koguta.
Wywołało to ogólną konsternację, bo co to niby ma być?! Wówczas cesarz kazał oznajmić zebranym, że kupiec: "Dopuścił się oszustwa i sam go doświadczył".
Najwyraźniej cesarz uznał, że lekcja jaką zafundował nieuczciwemu handlarzowi jest wystarczająca, bo kazał puścić niedoszły obiad lwa wolno.
Lubisz historię starożytną? - odwiedź mnie na - https://antyczny.blog/
Jeśli chcecie śledzić na bieżąco historyczne anegdoty i bon moty obserwujcie tag: #antycznyblog
#ciekawostkihistoryczne #historia #antycznyblog #rzym #starozytnosc #starozytnyrzym