Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
W nawiązaniu do tego wpisu dalsza historia.

Chciałem dodać w tamtym wątku ale coś się popsuło i niech będzie nowy wątek.

@DFGT @NiedzielnyMirek @frems @kuciapsson @czlapka @adgebworthy @makafaka @notdot @trochejanusz @100mph @thest @notdot @DejanBellic @little_black @Wujek_Fester @recovery @dylon

W poniedziałek byłem na tej rozmowie dot. przedłużenia umowy. Chciał przedłużyć ją na tych samych zasadach. Ja się nie zgodziłem, mówiąc, że z moim doświadczeniem, wykształceniem to są za małe pieniądze. On zdziwiony, zaczął narzekać, że za mało zleceń, pierdu pierdu, musi dokładać bo biznesu, same koszty.
Zaproponował 100 zł podwyżki netto ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ja się nie zgodziłem powiedziałem, że za 2500 netto to rozważę podpisanie umowy. Zrobił wielkie oczy, skąd on to weźmie, jęcząc, że niepewny rynek etc etc :D
Miał się zastanowić do piątku, czyli dzisiaj.
Zapytał się mnie dzisiejszego dnia jaka moja decyzja. Powiedziałem mu, że zdania nie zmienię. On, że proponuje mi to co było wcześniej :D to ja mu, że w takim razie niech dzwoni bo biura rachunkowego i niech szykują świadectwo pracy oraz ekwiwalent za urlop. Zaczął coś przeklinać, posmutniał. Zadał mi pytanie, co on z tego będzie miał, że da mi podwyżkę na 2500 netto. Odpowiedziałem to co do dzisiaj tylko, że ja więcej zarabiać będę i niech cudów na kiju z mojej strony nie oczekuje, bo to i tak zarobki nie adekwatne do moich obowiązków, zadań.
Znowu zaczął jęczeć, że on tak na prawdę w tym roku to na mnie nie zarabia, a wychodzi na ZERO (jak bym #!$%@? nie wiedział jakie projekty w tym czasie zrobiłem :D) i że jak da mi 2500 netto to on będzie dokładał do biznesu.
Powiedziałem mu, że odkąd tu jestem to co miesiąc mówi, jakie to koszta są pracownicy i niech już się nie ośmiesza, bo jakoś inne firmy np. w stolicy potrafią płacić 2, 3 razy więcej, a koszta są tam też kilka razy większe.

Urwałem ten temat i zacząłem o ekwiwalencie rozmawiać. Powiedziałem, że za 2017 mam dostać kwotę równoważną temu co na UoP i pod stołem, bo jak nie to potraktuję to jako oszustwo z jego strony. On zączął znowu jęczeć, że mogłem temat poruszyć miesiąc wcześniej to bym wykorzystał go, a tak to on teraz jest POSZKODOWANY :DDDD

Zobaczymy w poniedziałek, jaką kwotę mi wypłaci za ekwiwalent :) jakieś rady?
We wtorek mam rozmowę w Warszawie na stanowisko asystenta. Będę robił to co tutaj. Od jakiej kwoty startować?
Albo szuka ktoś zdolnego prawie projektanta? :D

#pracbaza #zalesie #lublin #zamosc #chelm #bialapodlaska #januszebiznesu

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 18
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jak będzie uczciwy to wypłaci Ci ekwiwalent od całości Twojej pensji (od tego co na liście płac i od tego co dostawałeś pod stołem) ale jeśli będzie wredny to wypłaci Ci z listy płac tylko ekwiwalent. Możesz wtedy jedynie iść do sądu pracy, jeśli będziesz mógł udowodnić, że dostawałeś kasę pod stołem. Nie wiem tylko ,czy PIP nie bierze się też za takich pracowników (albo urząd skarbowy ;)) no bo
  • Odpowiedz
RzeczywistyWarchlak: Odpowiem anonimowo, żeby znające mnie mirki nie miały bólu pewnej części ciała. Jestem studentem elektrotechniki, kończę dopiero studia, nie pracuję na pełnym etacie, a wychodzi mi więcej niż tobie, jeżeli przeliczałbym projekty na czas :). Ale ja potrafię nawet pracować w niedzielę do późna jak projekt jest do oddania. Często pracuję też zdalnie i zaskakują mnie twoje zarobki. Rób uprawnienia, potem zakładaj dg, tylko klientów sobie ogarnij ( ͡º
  • Odpowiedz
OP: @Wasz_Pan: @papapedro: @barani_leb: @1dziewczyna_szamana: @zolwixx:

@NiechKtosCos: #chelm

Pensje mam już wypłaconą oraz mam już świadectwo pracy. Pozostał jedynie ekwiwalent za urlop do odebrania, chociaż mu powiedziałem, że powinien on być uregulowany w tym dniu co kończy się UoP. Zdziwiony i tłumaczył się tym, iż w biurze rachunkowym mu inaczej powiedzieli. Yhym. Teraz pytanie od jakiej kwoty zostanie wyliczone :)
Przekonywał mnie znowu abym został
  • Odpowiedz
Dodatkowo były szef zaprasza mnie na herbatkę, aby porozmawiać co zostało niedokończone i ma nadzieje, że jak będzie dzwonił w jakiejś sprawie to mu pomogę :D:D:D To się uśmiechnąłem, lekko parsknąłem śmiechem i poszedłem :)

@AnonimoweMirkoWyznania: Wiesz... ja akurat nie widzę problemu by pomóc, doradzić. oczywiście nie pracować :) Dodam tylko, że na odchodne zostałeś potraktowany... całkiem w porządku. Niektórzy mają niesamowite przeprawy i zszarpane nerwy przy odejściu. Jest Januszem, bo
  • Odpowiedz
Zarabia na dzień dzisiejszy minimum plus pod stołem = 2000 pln netto

#!$%@? grubo - weź go lepiej ze sobą bo gość tam zginie! Aż się żal człowieka człowiekowi robi... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Tutaj OP: @Wasz_Pan: @papapedro: @barani_leb: @1dziewczyna_szamana: @zolwixx: @NiechKtosCos:

Mam propozycję pracy w #warszawa UoP na 2 miesiące 3000 netto => po 2 miesiącach 3200 netto => po 6 miesiącach 3500 netto. Stawki normalne dla kogoś z takim doświadczeniem, czy po prostu to, iż ja z Polski B chcą mniej zapłacić?
Dodatkowo mam bawić się w Revit i kontrahenci są zagraniczni, a co za tym idzie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie wiem czy to się mieści jakoś w podobieństwach ale.. siostra kolegi robi za tłumacza z niemieckiego - głównie papier ale też właśnie robi przy telefonie i raz na jakiś czas delegacje. Firma jakaś z Krakowa - 6.500 netto zarabiała 2 lata temu to wiem na 100%.

Myślę, że na początek to co Ci proponują jest "ok" pod warunkiem że np po roku czy tam 2 latach będzie 3800 itd
  • Odpowiedz