Aktywne Wpisy

Szinako +15
Który to fajniak wczoraj kilka razy pisał, że na tych cywilów na plaży spadł ruski pocisk z Tora xD. Inny fajniak pisał coś o tym, że na plaże spadł strącony dron. Kilku fajniaków pisało, że to wina ruskich, bo ten pocisk strącili, no ale jak strącili skoro nawet najnowsze ruskie S-400 nie są w stanie tych ATACMS przechwycić ( ͡º ͜ʖ͡º). Ewidentnie widać, że spadła tam amunicja

Riiuku +104

W nawiązaniu do tego wpisu dalsza historia.
Chciałem dodać w tamtym wątku ale coś się popsuło i niech będzie nowy wątek.
@DFGT @NiedzielnyMirek @frems @kuciapsson @czlapka @adgebworthy @makafaka @notdot @trochejanusz @100mph @thest @notdot @DejanBellic @little_black @Wujek_Fester @recovery @dylon
W poniedziałek byłem na tej rozmowie dot. przedłużenia umowy. Chciał przedłużyć ją na tych samych zasadach. Ja się nie zgodziłem, mówiąc, że z moim doświadczeniem, wykształceniem to są za małe pieniądze. On zdziwiony, zaczął narzekać, że za mało zleceń, pierdu pierdu, musi dokładać bo biznesu, same koszty.
Zaproponował 100 zł podwyżki netto ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ja się nie zgodziłem powiedziałem, że za 2500 netto to rozważę podpisanie umowy. Zrobił wielkie oczy, skąd on to weźmie, jęcząc, że niepewny rynek etc etc :D
Miał się zastanowić do piątku, czyli dzisiaj.
Zapytał się mnie dzisiejszego dnia jaka moja decyzja. Powiedziałem mu, że zdania nie zmienię. On, że proponuje mi to co było wcześniej :D to ja mu, że w takim razie niech dzwoni bo biura rachunkowego i niech szykują świadectwo pracy oraz ekwiwalent za urlop. Zaczął coś przeklinać, posmutniał. Zadał mi pytanie, co on z tego będzie miał, że da mi podwyżkę na 2500 netto. Odpowiedziałem to co do dzisiaj tylko, że ja więcej zarabiać będę i niech cudów na kiju z mojej strony nie oczekuje, bo to i tak zarobki nie adekwatne do moich obowiązków, zadań.
Znowu zaczął jęczeć, że on tak na prawdę w tym roku to na mnie nie zarabia, a wychodzi na ZERO (jak bym #!$%@? nie wiedział jakie projekty w tym czasie zrobiłem :D) i że jak da mi 2500 netto to on będzie dokładał do biznesu.
Powiedziałem mu, że odkąd tu jestem to co miesiąc mówi, jakie to koszta są pracownicy i niech już się nie ośmiesza, bo jakoś inne firmy np. w stolicy potrafią płacić 2, 3 razy więcej, a koszta są tam też kilka razy większe.
Urwałem ten temat i zacząłem o ekwiwalencie rozmawiać. Powiedziałem, że za 2017 mam dostać kwotę równoważną temu co na UoP i pod stołem, bo jak nie to potraktuję to jako oszustwo z jego strony. On zączął znowu jęczeć, że mogłem temat poruszyć miesiąc wcześniej to bym wykorzystał go, a tak to on teraz jest POSZKODOWANY :DDDD
Zobaczymy w poniedziałek, jaką kwotę mi wypłaci za ekwiwalent :) jakieś rady?
We wtorek mam rozmowę w Warszawie na stanowisko asystenta. Będę robił to co tutaj. Od jakiej kwoty startować?
Albo szuka ktoś zdolnego prawie projektanta? :D
#pracbaza #zalesie #lublin #zamosc #chelm #bialapodlaska #januszebiznesu
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Komentarz usunięty przez autora
Zaakceptował: kwasnydeszcz
Ej to jest tak na poważnie czy sobie jaja robisz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NiechKtosCos: #chelm
Pensje mam już wypłaconą oraz mam już świadectwo pracy. Pozostał jedynie ekwiwalent za urlop do odebrania, chociaż mu powiedziałem, że powinien on być uregulowany w tym dniu co kończy się UoP. Zdziwiony i tłumaczył się tym, iż w biurze rachunkowym mu inaczej powiedzieli. Yhym. Teraz pytanie od jakiej kwoty zostanie wyliczone :)
Przekonywał mnie znowu abym został
@AnonimoweMirkoWyznania: Wiesz... ja akurat nie widzę problemu by pomóc, doradzić. oczywiście nie pracować :) Dodam tylko, że na odchodne zostałeś potraktowany... całkiem w porządku. Niektórzy mają niesamowite przeprawy i zszarpane nerwy przy odejściu. Jest Januszem, bo
#!$%@? grubo - weź go lepiej ze sobą bo gość tam zginie! Aż się żal człowieka człowiekowi robi... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zaakceptował: kwasnydeszcz
Mam propozycję pracy w #warszawa UoP na 2 miesiące 3000 netto => po 2 miesiącach 3200 netto => po 6 miesiącach 3500 netto. Stawki normalne dla kogoś z takim doświadczeniem, czy po prostu to, iż ja z Polski B chcą mniej zapłacić?
Dodatkowo mam bawić się w Revit i kontrahenci są zagraniczni, a co za tym idzie
Myślę, że na początek to co Ci proponują jest "ok" pod warunkiem że np po roku czy tam 2 latach będzie 3800 itd