Wpis z mikrobloga

Mireczki, rozglądam się za motocyklem typowo sportowym, nakedem lub super moto. Takie pytanie do bardziej doświadczonych i obytych w motocyklach. Co najlepiej kupić do 10 tys złotych? Coś mało awaryjnego z czego będę najbardziej zadowolony.
#motocykle #kiciochpyta
  • 26
@gerard-kowalski: Tak to jest, że sport jest na pierwszym miejscu, chciałbym sporta ale nie jestem pewien czy dostane coś godnego uwagi w tej cenie. Naked też spoko opcja ale to na drugim miejscu po sporcie a SM dodałem bo miałem wcześniej tylko teraz chciałbym zmienić na coś mocniejszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@makzy: do 12/13 znajdziesz f4i bez większego problemu. I to wersje z końca produkcji (tylko one były z łączoną kanapą, dzielona była przed wyjściem pierwszej RR). I w tym kierunku bym szedł.

Nie jest to typowy sport - r6/gix mają dużo bardziej sportową pozycję. Trasy 600km to nie jest problem, winklowanie też nie ;) Sprzęt całkowicie wszechstronny - na tor, na dojazdy do pracy, na fun po okolicznych zakrętach i w
@11mariom: Dziękuję bardzo, wieczorem przeszukam ogłoszenia i zobaczę czy jest jakaś f4i warta uwagi :D

Zastanawiałem się jeszcze nad SV ale jakoś odrzuca mnie specyfikacja tego silnika, chyba wolę jakąś rzędówkę
@makzy: To dalej ogromny rozstrzał. Nawet sport sportowi nierówny, bo w tej kategorii możesz wybrać typowego torowego #!$%@? albo coś co wygląda jak sport, ma literkę R w nazwie a jest raczej sportowym turystykiem.

Musisz określić mniej więcej czego szukasz, w przeciwnym razie ludzie będą strzelać tylko nazwami w eter, chyba, że tego właśnie oczekujesz :)
@NajwyzszaFormaSztuki: Głównie do tej pory rozglądałem się cbr albo gixem. Z racji tego że motocyklem jeździłbym tylko w weekendy oraz w wakacje(z racji tego, że aktualnie mieszkam 300km od domu rodzinnego) nie szukam jakiejś maszyny typowo na tor, na niewiadomo jakie #!$%@?. Motocykl głównie na wypady na miasto, nieduże trasy ze znajomymi, okazjonalnie na wypady na winkle