Wpis z mikrobloga

@karoleeek: Nie mam porównania do innych obudów. Ostatni raz PC składałem ponad 10 lat temu i wiele się zmieniło.

Moim celem było skompletowanie jak najcichszej maszynki. I jestem zadowolony. Nie robię ciężkiego gamingu, dlatego też nie narażam się na głośno działające podzespoły (choć GPU pod obciążeniem jest całkiem ciche). Nie mirzę temperatur, opieram się na subiektywnym odczuciu i nie mam prawa narzekać.

Obudowa (w wersji S) ma bardzo dobrą opcję kontroli
@shimmywtf Ja będę miał je pod płytą główną - polecam Ci spróbować bo będą regulowane automatycznie według temperatury cpu lub innych podzespołów. Ja już nie wrócę do suwakow, ale biorę S ze względu na małą kwotę do doplacenia i wyciszenie.
@karoleeek: zwróć uwagę na wiatraki, które siedzą już w obudowie. Ja mam również phanteksa (co prawda enthoo pro m tempered glass edition) - u mnie na początku był tam jeden ph-140sm - dokupiłem dodatkowo 4 takie same. Podłączyłem pod płytę i wyregulowałem względem temperatury cpu. Na 6V jest cichutko, na 9V są już słyszalne, na 12V szum jest już bardzo mocny

Tak czy siak polecam, po dołożeniu tych wiatraków temperaturki o