Wpis z mikrobloga

@WroTaMar: bo z przedmiotów podstawowych (wymaganych) jak nie masz 30% to nie zdajesz. Chodzi mi o j. polski, matematykę i wybrany język nowożytny na poziomie podstawowym + egzaminy ustne z polskiego i wybranego języka nowożytnego. Tylko rozszerzeń (które sam wybierasz) nie da się nie zdać.
tyle
  • Odpowiedz
rakcontent to twój wpis. Matura z wosu jest BANALNA

@Winyl-: nie jest, jest najtrudniejszą, jaką pisałam, a zdawałam 5 rozszerzonych przedmiotów, w tym ścisło-przyrodnicze

Polski sprawdza umiejętność czytania ze zrozumieniem i wyciągania prawidłowych
  • Odpowiedz
. Poza tym spróbuj napisać cos w wypracowaniu o tym ze UE jest do d--y to 0 punktów i nara

@laczka: taka łątwa matura, a po twojej wypowiedzi widać, że jednak jesteś na nią za głupia. nikogo na maturze nie obchodzi twoja g---o warta opinia.W poleceniu jest opisać instytucje ue, a ty recenzujesz, oceniasz, to masz 0 punktów za bycie debilem i nieczytanie ze zrozumieniem, w 100% słusznie. Poza tym
  • Odpowiedz
@twierdzakrzyzak: k---a zielonko droga, mowie to z perspektywy osoby która miała rozszerzony wos ale która nie pisała tej matury, zaznaczyłam nawet to ze ludzie piszą to zeby pisać NIE MÓWIĄC O LUDZIACH KTÓRYM JEST POTRZEBNA NA STUDIA. Dobrze ze zaznaczyłeś ze moje LO jest słabe bo widać po twoim jak Cię nauczyła czytac ze zrozumieniem XD nigdzie nie napisałam ze ludzie maja pisać po 100%, do czego ty się w
  • Odpowiedz
@laczka: nie, ponownie: to ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. a ja nie przyperdalam się do tego, że napisałaś, że mają pisać po 100% to, że nikt w całym kraju nie ma 100, świadczy jednak o poziomie, bo jest kilkaset osób przygotowanych pod każdym kątem, a jednak 90%osiągają pojedyncze osoby w skali calego województwa, 100% nikt w kraju. to burzy twój debiny wywód, że to wina nieprzygotowanych maturzystów
a ja
  • Odpowiedz
a wos wcale nie xD

@twierdzakrzyzak: Wszystko to, co piszesz, miałoby sens, gdyby WOS zdawała miarodajna grupa maturzystów. Taka, która odzwierciedla cały przekrój społeczeństwa. Tak nie jest. Zdaje to jedynie wąska grupa osób, która ma zamiar iść na wybrane kierunki humanistyczne. W związku z tym wyciąganie wniosków, że słabe wyniki z WOSu wyjaśniają słabe wyniki wyborów (według dziennikarza), jest mocno na wyrost. Bliższe prawdy jest to, że słabe wyniki z
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz: przecież żadnego przedmiotu nie zdaje grupa odzwierciedlająca przekrój społeczeństwa, skąd ty się urwałeś xd poza tym wos do czasu zdawało dużo osób, zmieniło się to, jak zmienił się model wypracowań.
uw i uj liczą wos i prawie każdy, kto idzie na te uczelnie zdaje z tego maturę (można się zarejestrować w rekrutacji bez zdanej matury z tego, ale szanse na przyjęcie są zerowe, tak samo jak na medycyne można
  • Odpowiedz
przecież żadnego przedmiotu nie zdaje grupa odzwierciedlająca przekrój społeczeństwa, skąd ty się urwałeś xd

@twierdzakrzyzak: A czy to ja wyciągam jakiekolwiek wnioski na podstawie wyników matur? Uważam, że to nie ma żadnego sensu. Ja jedynie skomentowałem głupotę tego całego wpisu i wstawionego zdjęcia.

W ogóle zauważyłem, że próbujesz mnie przekonać do czegoś, co nie było tematem dyskusji. Starasz się mnie przekonać, że matura z WOSu jest trudna. Ja się temu
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz: nie, to ty napisałęś, że bardziej miarodajne są inne matury, wtf. niby pod jakim względem, jeśli chodzi o przyszłych wyborcow, gdyby faktycznie było tak że wos byłby banalny, to może tak, mimo że tam pytają o stricte poltyczne rzeczy, ale tak nie jest.
po co w ogole wydawać takie opinie jak nie widziało się ani jednego arkusza?
  • Odpowiedz
nie, to ty napisałęś, że bardziej miarodajne są inne matury

@twierdzakrzyzak: Bardziej miarodajne nie oznacza, że są miarodajne. Jedna rzecz może coś odzwierciedlać w 1%, druga w 2%. Niby to drugie bardziej coś odzwierciedla, jednak w rzeczywistości praktycznie w ogóle nie odzwierciedla.

niby pod jakim względem, jeśli chodzi o przyszłych wyborcow

Podawałem argumenty wcześniej, więc poszukaj sobie i przeczytaj, co tam pisałem. M.in. więcej osób pisze polski i matematykę (bo
  • Odpowiedz