Aktywne Wpisy
Szczur90 +636
#1z10 xDDD
Sandrinia +108
Paradoks Fermiego – wyraźna sprzeczność pomiędzy wysokimi oszacowaniami prawdopodobieństwa istnienia cywilizacji pozaziemskich i brakiem jakichkolwiek obserwowalnych śladów ich istnienia.
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
Najlepsi nie najgłupsi.
tyle
@Winyl-: nie jest, jest najtrudniejszą, jaką pisałam, a zdawałam 5 rozszerzonych przedmiotów, w tym ścisło-przyrodnicze
@laczka: taka łątwa matura, a po twojej wypowiedzi widać, że jednak jesteś na nią za głupia. nikogo na maturze nie obchodzi twoja g---o warta opinia.W poleceniu jest opisać instytucje ue, a ty recenzujesz, oceniasz, to masz 0 punktów za bycie debilem i nieczytanie ze zrozumieniem, w 100% słusznie. Poza tym
a ja
@twierdzakrzyzak: Wszystko to, co piszesz, miałoby sens, gdyby WOS zdawała miarodajna grupa maturzystów. Taka, która odzwierciedla cały przekrój społeczeństwa. Tak nie jest. Zdaje to jedynie wąska grupa osób, która ma zamiar iść na wybrane kierunki humanistyczne. W związku z tym wyciąganie wniosków, że słabe wyniki z WOSu wyjaśniają słabe wyniki wyborów (według dziennikarza), jest mocno na wyrost. Bliższe prawdy jest to, że słabe wyniki z
uw i uj liczą wos i prawie każdy, kto idzie na te uczelnie zdaje z tego maturę (można się zarejestrować w rekrutacji bez zdanej matury z tego, ale szanse na przyjęcie są zerowe, tak samo jak na medycyne można
@twierdzakrzyzak: A czy to ja wyciągam jakiekolwiek wnioski na podstawie wyników matur? Uważam, że to nie ma żadnego sensu. Ja jedynie skomentowałem głupotę tego całego wpisu i wstawionego zdjęcia.
W ogóle zauważyłem, że próbujesz mnie przekonać do czegoś, co nie było tematem dyskusji. Starasz się mnie przekonać, że matura z WOSu jest trudna. Ja się temu
po co w ogole wydawać takie opinie jak nie widziało się ani jednego arkusza?
@twierdzakrzyzak: Bardziej miarodajne nie oznacza, że są miarodajne. Jedna rzecz może coś odzwierciedlać w 1%, druga w 2%. Niby to drugie bardziej coś odzwierciedla, jednak w rzeczywistości praktycznie w ogóle nie odzwierciedla.
Podawałem argumenty wcześniej, więc poszukaj sobie i przeczytaj, co tam pisałem. M.in. więcej osób pisze polski i matematykę (bo