Wpis z mikrobloga

1. Z jakich źródeł (konkretnie) czerpiesz informacje o uchodźcach? Jak opisywani są w nich uchodźcy?
2. Jakie historie, dotyczące uchodźców, najbardziej wryły Ci się w pamięć?
3. Czy czytałaś (-eś) jakikolwiek raport / statystyki / badania, poruszające temat uchodźców?
4. Jaka metafora, Twoim zdaniem, najlepiej opisuje kwestię uchodźców?
5. Co o uchodźcach sądzą Twoi najbliżsi znajomi?
6. Co musiałoby się stać, żebyś zmienił(a) zdanie?

Polecam przeczytać artykuł z poniższego linka i spróbować odpowiedzieć na te pytania.
https://www.wykop.pl/link/3808107/o-uchodzcach-przekonaniach-i-zdrowym-sceptycyzmie/

#neuropa #mikroreklama #uchodzcy #imigranci #psychologia #rigcz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Loloman: zdradze ci pewien sekret, te "lewicowe" (czesto centrowe czy wrecz prawicowe, a tylko dla skrajnej prawicy "lewicowe") wladze i rzady sa wybierane przez obywateli w wyborach.
Wiec przygotowujac sie do wojny domowej szykuj sie tez na nich, a nie same rzady.

Wiesz dlaczego far righty niczego takiego nie zaczna? Bo swietnie wiecie ze w takiej wojnie domowej w UE to wy zostalibyscie wybici do nogi. I od lat pozostaje
  • Odpowiedz
Ale rasizm sam w sobie w normalnej postaci nie jest zły. Atakowanie kogoś za to że innych nazywa zwierzętami jest znacznie bardziej przerażające i tragiczne.

@Loloman: Jak wiadomo, 6 mln Żydów wymordowali antynaziści. Atakujący nazistów za to, że Żydów i Słowian nazywali zwierzętami.

Coraz więcej w internecie to masz informacji kto co ukrył

Statystyki nie zgadzaja się z filmikami z zółtymi napisami w internecie - uuuu, statystyki są złe, kłamio!
  • Odpowiedz
@Aster1981: Miło - nie to że potwierdziłeś wszystko to jeszcze pokazałeś kim jest lewica, oraz jej wyborcy.
@Andreth: Co? P--------z. Rasizm normalny nie oznacza mordowania kogokolwiek. Lecz się. Oznacza tylko zwyczajnie że włąsna kultura i najbliżsi ci kulturowo ludzie są dla Ciebie wazniejsi i priorytetowi. Tylko tyle - albo aż tyle. To normalne - tak jak najpierw dbasz o rodzinę, a dyskryminujesz WSZYSTKICH innych. I tak samo z
  • Odpowiedz
@Loloman: Wybacz ale dyskryminowanie kogokolwiek nie jest normalne czy naturalne. Normlana można nazwać chociażby obojętność odnośnie osób, których nie znamy. Także rasizm tez do normalnych zjawisk nie należy.
  • Odpowiedz
@NieBojeSieMinusow: Że też nikt jeszcze nie odpowiedział na te fascynujące pytania, a uchodźców i imigrantów w Polsce przybywa!

1. Z jakich źródeł (konkretnie) czerpiesz informacje o uchodźcach? Jak opisywani są w nich uchodźcy?

Z wykopu, to zależy przez kogo, ale nie ma dużo o ukraińcach, tylko czasami jęki, że psują rynek pracy, ale sam nie mam zdania.

2. Jakie historie, dotyczące uchodźców, najbardziej wryły Ci się
  • Odpowiedz
@anczej_bulwa jest. Robia to wszystkie zwierzęta. W tym oczywiście ludzie. To chyba jedna z najbardziej naturalnych rzeczy. Czy moralna, kulturalna to możemy dyskutować. Ale nie o tym czy jest to naturalne. Bo jest. A czy dobre? Jak dla mnie jest to dobra rzecz i lekki rasizm sprzyja wszystkiemu co dobre. Sprzyja też rozwojowi itd. Co innego p-----c. Też jest naturalna ale nie jest pożyteczna...choć czasami nie do uniknięcia.
  • Odpowiedz
Wybacz ale dyskryminowanie kogokolwiek nie jest normalne czy naturalne. Normlana można nazwać chociażby obojętność odnośnie osób, których nie znamy. Także rasizm tez do normalnych zjawisk nie należy.

@anczej_bulwa: Zacytuje post z 4chana, z którym się zgadzam:
I believe that evolutionary pressures occurred in certain populations which make them likely more to have certain traits, some of which make them as a group less suited for civilization than other groups.

I also believe multiracial
  • Odpowiedz
@Loloman: To o czym piszesz w kontekście zwierząt to rywalizacja międzygatunkowa, nie rasowa. Widziałeś kiedyś rasy psów, które na siebie nawzajem polują, bo mają inne cechy fenotypowe?
Ludzie należą do tego samego gatunku niezależnie od swoich cech zewnętrznych, a podział na rasy ludzkie w zakresie antropologii jest w dużym stopniu odrzucany ze względu na brak różnic w DNA pomiędzy ludźmi różnego koloru skóry.

Więc to o czym piszesz przypomina bardziej
  • Odpowiedz
  • 0
@NieBojeSieMinusow zwykły rasizm... Powiedz mi, jak inaczej mogę o nich myśleć, skoro Ci "ludzie" zrobią wszystko, byleby dostać się do Anglii i mieć lepszy zasiłek? Dlaczego ja i moja firma mają ponosić jakiekolwiek koszty przez takie bydło?
  • Odpowiedz
@Aster1981: Cóż, może i. Ale to tlyko ejszcze gorzej świadczy o ludziach, o Tobie i o rządach. Cieszenie się z tego to jak cieszenie się z bycia posadzonym na krześle elektrycznym. No i Hitlerowi zapewne też takie osoby jak Ty mówiłjy to samo :D A wiesz jak wyszło. I nie ma się z czego cieszyć. Ale niestety lewica tworzy kolejnego dyktatora ktory wymorduje pół europy. A mnie nie pozostaje nic
  • Odpowiedz
@Loloman: yyy? Ciesze sie po prostu z tego, ze wizja wojny domowej w ktorej musielibysmy sie nawzajem wyrznac(a walsciwie trzebaby wytluc religijnie konserwatywna prawice, ktora by ten konflikt zaczela) jest bardzo malo prawdopodobna. Nawet prawicy byloby mi troche, moze nie wielkie troche ale jednak, szkoda ;)
  • Odpowiedz