Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +75
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
dabi +503
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Przedstawiam szakszukę - jedna czerwona cebula, jedna czerwona papryka, jedna puszka krojonych pomidorów, cztery jajka + ulubione przyprawy.
Cebulę i paprykę drobno kroimy i wrzucamy do garnuszka, w którym grzeje się olej.
I niech to się chwilę podusi, i niech to będzie dobre #pdk dodajamy wtedy przyprawy, mieszamy, i niech się dusi dalej. Tak z pięć minut. Wlewamy pomidory, mieszamy, zostawiamy na małym ogniu, żeby się taki sos fajny zrobił. Następnie, jak się uda, to robimy wgłębienia łyżką w sosie, a jak nie, to i tak wbijamy tam jajka tak, żeby żółtka były całe. Posypać pieprzem, opcjonalnie startym serem, przykryć i czekać, aż białka się zetną. Posypać szczypiorkiem i w--------ć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdjęcie trochę przefiltrowane, bo w kuchni światło słabe.
#gotujzwykopem #gotowanie
już się bałam, że moja mama mirkuje xD
Przed podaniem na talerz wymieszalas to w garnku czy po prostu to wlalas na talerz w takiej formie w jakiej bylo w garnku?