Wpis z mikrobloga

Kuhhwa, Miraski, jak bardzo polecam to danie, proste jak... drut ( ͡° ͜ʖ ͡°), tanie jak barszcz, a to wcale nie barszcz (!!), a pyszne jak diabli.

Przedstawiam szakszukę - jedna czerwona cebula, jedna czerwona papryka, jedna puszka krojonych pomidorów, cztery jajka + ulubione przyprawy.

Cebulę i paprykę drobno kroimy i wrzucamy do garnuszka, w którym grzeje się olej.
I niech to się chwilę podusi, i niech to będzie dobre #pdk dodajamy wtedy przyprawy, mieszamy, i niech się dusi dalej. Tak z pięć minut. Wlewamy pomidory, mieszamy, zostawiamy na małym ogniu, żeby się taki sos fajny zrobił. Następnie, jak się uda, to robimy wgłębienia łyżką w sosie, a jak nie, to i tak wbijamy tam jajka tak, żeby żółtka były całe. Posypać pieprzem, opcjonalnie startym serem, przykryć i czekać, aż białka się zetną. Posypać szczypiorkiem i w--------ć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zdjęcie trochę przefiltrowane, bo w kuchni światło słabe.

#gotujzwykopem #gotowanie
Depcio - Kuhhwa, Miraski, jak bardzo polecam to danie, proste jak... drut ( ͡° ͜ʖ ͡°)...

źródło: comment_uzEqLpCsYO56PAj77i487kWVjRQNLd17.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirkobiniu: Do kremowości sosu dążę, gdy robię go do spaghetti, u mnie robotę robi papryka, bo nadaje fajny posmak, a poza tym dobrze komponuje się z pomidorami. No i ja lubię na ostro, więc przyprawiam mielonymi paprykami.
  • Odpowiedz
@Depcio: wlasnie sobie zrobilam i albo cos z------m xD (ale trzymalam sie instrukcji) albo to nie moje smaki bo smakuje bylejako
Przed podaniem na talerz wymieszalas to w garnku czy po prostu to wlalas na talerz w takiej formie w jakiej bylo w garnku?
  • Odpowiedz