Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#matura2017 #matematyka #studia #informatyka Pytanie do studenciaków. Wybieram się w tym roku na studia na Politechnikę Łódzką na informatykę. Na jaki wydział lepiej iść: Fizyki i matematyki stosowanej czy Elektryczny?

+ na co się nastawiać? Jak wygląda studiowanie informatyki? Wyniki z matury dopiero w piątek, byłem w mat-fiz-ang, zdawałem rozszerzoną matme, fizę i angielski.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 6
@wykopowy_brukselek: Potwierdzam... Programowania masz jak na lekarstwo i w sumie nie uczą go tam, tylko chcą, żebyś już umiał od razu. Ponadto dużo dużo matmy. Wręcz od groma. Później na drugim miejscu jest elektronika, i trochę fizyki. Wszystko kręci się wokół matmy. No i śladowe ilości filozofii ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: nie słuchaj tych ludzi wyżej, jak nie jesteś debilem lub hehe studentem to ani jednej nocy przez studiowanie nie zarwiesz :P
A co do wydziału to popatrz sobie raczej na program studiów, który lepiej ci odpowiada. Matematyka na ftimsie wcale nie jest ciężka. Ode mnie w liceum wymagali większej precyzji w wypowiadaniu się na lekcjach matematyki niż na studiach :v