@bigben93 ostatnio sobie ściągnąłem xcoma i zacząłem grać na nowo. Misja ~6-7 dostaje terror na statku. Runda 2 walki typ przez ścianę przejmuje mi kontrolę nad 2 osobami i #!$%@? załogę. 60saveload dalej udaję mi się wygrać pozostając z 5 z 10 osób i bez zapasów i nagle się okazuje że teraz trzeba oczyścić dół statku. 2 runda 2 osoby znowu z przejęta kontrola. TA GRA JEST #!$%@?.
@skolfild Jeżeli grasz na openxcom to zmniejsz poziom trudności, bo mam wrażenie że jest podbity w górę względem oryginalnej wersji z MS-DOS. Inna sprawa, że lubię XCOM, ale żaden ze mnie pro gracz. Gram dla własnej przyjemności, a nie żeby bawić się w jakiś esport.
@skolfild Pamiętam jak kiedyś już przy pierwszej misji openxcom rzucił mi na twarz cyberdyski. W początkowym stadium gry, to jak będąc murzynem przypadkowo wylądować w samym środku zjazdu Ku Klux Klan.
@bigben93 ściągnąłem z goga zwykłą wersje. A poziom trudności to był 2 z chyba 5 więc... Obraziłem się na tą grę po tej misji, totalnie z dupy jest to przejmowanie kontroli nawet bez wizji :)
@skolfild Ten XCOM z 2012 jest bardziej zjadliwy dla zwykłych śmiertelników, Ale nie graj bez dodatku Enemy Within. Grając miałem wrażenie że zawartość EW miała być domyślnie w grze, Ale ktoś wpadł na pomysł przeniesienia tego na dodatek żeby hajs się zgadzał. Bardziej w stylu oryginalnego XCOM jest Xenonauts, ale z braku czasu mało w nie grałem. Teraz po sesji powróciłem do Homeworld.
Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link