Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +379
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
Mirasy Drogie! Gdzie dobrze zjeść w Krakowie? Chodzi mnie o knajpy/foodtrucki, ooo, mogą w sumie być też jakieś fajne drinkbary i klimacikowe kawiarnie. Na czekliście (z żarcia) mamy póki co klasycznie Ed Reda, Moo Moo i Moa Burger, ale może polecicie coś jeszcze - wcale nie musi być w centrum. Cena za osobę bez większego znaczenia. Aha, im więcej mięcha i glutenu, tym lepiej! (。◕‿‿◕。)
Thanks from the mountain! <3
Kolejna sprawa, maczanka. Osobiście (jeszcze) nie jadłem, ale człowiek któremu ufam poleca motzno - https://www.facebook.com/AndrusFoodTruck/
Jak będziesz się snuć nocą po mieście to obowiązkowo kiełbaska z nyski pod Halą Targową.
Za to serdecznie odradzam Moa Burger, mam wrażnenie że podupadają od jakiegoś czasu.
@xetrov: uuu, wyglada na prawilną rzeźnię, zdecydowanie do obczajenia! Dziękuję!
@xetrov: Taniej w well done. A steki niewiele gorsze.
Niełatwo steka w domu usmażyć. Gruba żeliwna patelnia i dobre źródło ciepła musi być.
Well Done nie jest taki znowu hipsterski. Po prostu wystylizowany trochę na hamerykę.
@Arv_: no nie, choć i tym się czasem ratuję bo są wszędzie dostępne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Arv_: dokładnie, dlatego nigdy nie wynajmuję upośledzonych mieszkań bez gazu.
Jeszcze apropos restauracji. W pimiento na trzy wizyty, trzy razy podano źle wysmażony stek. Przy czym dwa razy kelner zamienił porcje.
Well done zawsze w punkt.
@Arv_: która nie jest taka jednoznaczna ( ͡° ͜ʖ ͡°
Na kazimierz mam bliżej, no i zaparkować łatwiej.
@xetrov: pytanie: czy sos pieprzowo ziołowy w Krakowie też jest tak mega zajebisty?