Aktywne Wpisy
PierdekAlonso +343
O ile jeszcze przy poprzednich wyborach parlamentarnych konfa liczyła na to, że będzie w stanie zbudować coś na liberalnym, rozsądnym elektoracie, to teraz widać jak na dłoni zmiane kursu i to, że idą w totalną szurię, tradycjonalizm i zacofanie. Grają pod przejęcie elektoratu PiSu. Mentzen broniący PiSowców i połykający swój własny język - rzygać się chce jak się na to patrzy. Obrzydliwy oportunista, który pogrzebał swoje ideały i wypowiada bzdury, w które
Itslilianka +15
17 letnia siostry koleżanki się powiesiła. Z wyglądu była bardzo ładna. Nie zostawiła nawet listu. A mnie ciekawi czemu to zrobiła. Co siedziało jej w głowie... #depresja #samobojstwo #przegryw
Jadę rowerem Strzegomską w stronę Nowego Dworu, przed przejazdem kolejowym jest kontrapas, więc zgodnie z przepisami nie jadę nim pod prąd, a że za przejazdem będę skręcać w lewo to trzymam się lewej krawędzi jezdni.
Na przejeździe szeryf zaczyna machać żebym wjechała na kontrapas, a widząc że nie robi to na mnie wrażenia zaczyna mnie bezczelnie spychać na kontrapas którym z przeciwka jadą rowerzyści.
A przez takich idiotów później wypadki. Taka sytuacja tam zdarza się notorycznie.
Wbijcie sobie do głowy że kontrapas jest jednokierunkowy.
#wroclaw #rower #kierowcy
Komentarz usunięty przez autora
sorry , to Robotnicza jest
@lothar: @Krupier: czas zacząć tak jeździć .
https://www.google.pl/maps/@51.1135866,16.990578,3a,75y,281.5h,82.32t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5zjXgiDcwIhQS3l1Pxq6WQ!2e0!7i13312!8i6656
Czyli jedziesz zgodnie z kierunkiem samochodow, to skrecasz w lewo z lewej krawedzi pasa nie wjezdzajac na kontrapas przeznaczony do jazdy w przeciwnym do Twojego kierunku. Tak to teraz rozumiem
"zgodnie z przepisami nie jadę nim pod prąd, a że za przejazdem będę skręcać w lewo to trzymam się lewej krawędzi jezdni."
i skręcanie nie ma tu nic do rzeczy - jest tylko informacją dlaczego jadę tak a nie inaczej