Wpis z mikrobloga

Hejka, jako że prawo jazdy na kategorie A zdane, plus motor wstępnie wybrany, czas zastanowić się nad strojem nad motor. Mógłby ktoś polecić jakieś zestawy do 1200zł (kurtka+spodnie)? Kask mam wstępnie wybrany, więc ta kwestia odpada. Ewentualnie chętnie bym poczytal jeszcze o jakiś butach tak do 400-500 zł. Motocykl jaki mnie interesuje to naked, a użytkował bym go raczej codziennie w ramach dojazdów do pracy(miasto, ok 20km) + pewnie jakiś wypad w weekend (100-200km). Szukam ciuchów dla mnie plus jeszcze dla mirabelki, więc chętnie poczytam też wrażenia kobiet co do moto-stroju. Jestem świadom tego, że na Helda, Rukke itd nie mogę sobie pozwolić z takim budżetem, więc raczej trzymamy się tańszych marek. Ciuchy kupował bym w Łodzi i okolicach więc można też podrzucać jakieś sklepy.

Pytanie też czy w tym budżecie jest szansa dostać coś ze skóry?

#motocykle
  • 21
@adrianeo_ban: popatrz sobie za firma Shima, maja najlepsza ofertę w stosunku cena-jakość. Wszystko zależy jakie chcesz ubranie, skóra czy tekstylniak. Jeżeli chcesz tekstylniaka tak samo Shima. Najlepiej isc i przymierzać bo nie każda firma pasuje na człowieka
@Veloce patrzyłem właśnie na Shime model Baltica albo Rebelhorn model Hardy czy coś takiego. Pytanie tylko czy coś te ubrania są warte?

No i pytanie czy jakąś skórę dostanę w tej cenie?

@absoladoo bylem w Metro i bylem jeszcze na aleksandrowskiej (black jack czy coś takiego), ale wiesz może czy jest sens jechać do Pabianic (inventec?)
@adrianeo_ban: Jeśli chcesz w tym budżecie skórę, to popatrz na rypard.pl - wbrew pozorom nie wszystko jest dla czoperowców, faceci hetero też znajdą coś dla siebie ;)

@brick używa - ramoneskę od zeszłego sezonu, spodnie od tego i jest bardzo zadowolony.

Możesz też zerknąć na ciuchy marki własnej 4biker.
Warto popatrzeć na akcesoriamotocyklowe.pl fajne ceny maja ;) ale wszystko musisz mierzyć, najlepiej isc do sklepu powiedzieć ze masz tyle kasy i chcesz kupić kombiaka ;)
@adrianeo_ban mam, zameki sa z gowna i pekaja (w sensie miejsce za które ciagniesz). Nie testowalem przy wysokich predkosciach ale .przy 50-60 to mieciutkie ladowanie, skora tez jakos specjalnoe sie nie zniszczyla. Ja dorwalem tschulca pachnacego nowoscia za 700zl, a stoja za 1.4k.
@kabzior dzięki tam jeszcze mnie nie było, wiec na pewno się wybiorę

@Crock92 właśnie tak przeglądam ich ofertę i wygląda ciekawie, ale obawiam się jak wyglada sprawa z rozmiarami, chcialbym po prostu wszystko przymierzyć itd, a nie mogłem znaleźć przedstawicieli na terenie Łodzi

@MichalStroz co do butów to widziałem ze Shima miala dość ciekawe w ofercie. Ewentualnie w jednym ze sklepów w Łodzi widziałem, że była promocja na smx-6