Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty Przepraszam że dołączę się do tego strasznego śmietnika jakim stał się ten tag. Ale Panowie dlaczego codziennie widzę dziesiątki wpisów - nowych wątków z zapytaniem o do jak kopać BTC i inne np ETH.
Do huja wiadomo przecież od dawna że kopanie się nie opłaca - szkoda na to kasy - lepiej sobie kupić za tą kasę krypto i czekać.
Dzisiaj się budzę patrzę a tutaj 69 nie przeczytanych wątków - noż k--w.... Pierwsze co zrobiłem to ZAZNACZ jako ODCZYTANE - WSZYSTKIE. I po problemie. Bo to człowiek nie jest w stanie czytać w większości tego śmietnika. Dlatego udzielam się głównie na disqord a tutaj sporadycznie. Oraz jeszcze na steemit chat - mniej i steemit gdy tylko wejdzie strimit
#bitcoin
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jebłem. Kumpel z pracy miał koparki 3, dwie już sprzedał co zwróciło mu koszt tej która zostawił. Kopie jakoś chwilę od świąt wielkiej nocy, za to co wykopał kupił 8 letniego Peugeota 307 SW.

• Odpowiedz
@Andris00: Podstawy u Ciebie leżą. Takie AMD zamawia określoną ilość chipów prognozując podaż. Fabryki też planują sobie produkcję nawet na miesiące do przodu. Nie da się tak w kilka miesięcy przestawić produkcji. Do tego fabryki teraz produkują VEG-ę. Do czasu jej premiery i zastąpienia określonych kart przez nowe jeszcze trochę Polarisów wyjdzie ale potem będzie koniec produkcji.
A co do spadku opłacalności to pisałem że masz rację.
  • Odpowiedz
@Janekudus: Jakby sobie za ten hajs co wpakował w koparkę kupił bitcoiny, to by jego majątek w tej chwili wyniósł 2,5 majątku który włożył, a jakby sobie ethereum za to kupił, to by majątek wyniósł 8-krotność tego co włożył.
Kopanie jest dobre dla kogoś kto nie ma hajsu, komputer mu stoi i nic nie robi.

@wooojtassss: Niestety, ale to ty nie bierzesz pod uwagę, że jak tylko ethereum
  • Odpowiedz
@ediz4: o kartach,.gdzie mi to mykło, że niewiele zostanie produkcji Polarisów,tak, żeby zachować ciagłość dostępności w sklepach ( w marcu mieli nadprodukcję na 6 m. sprzedaży )
  • Odpowiedz
Jakby sobie za ten hajs co wpakował w koparkę kupił bitcoiny, to by jego majątek w tej chwili wyniósł 2,5 majątku który włożył, a jakby sobie ethereum za to kupił, to by majątek wyniósł 8-krotność tego co włożył.

Kopanie jest dobre dla kogoś kto nie ma hajsu, komputer mu stoi i nic nie robi.

@Andris00: Nie każdy liczy na długoterminowośc, czasami są inne priorytety. Wiem, że nakopał, kupił auto, sprzedał
  • Odpowiedz
@Krypto_TR: co Ty gadasz? XD
Na dzień dzisiejszy jedna karta rx 480 przynosi 5$ zysku po odliczeniu prądu. Aktualny czas oczekiwania na koparkę to ponad 2 miesiące, w przyszłości ma wzrosnąć do 6 miesięcy.
  • Odpowiedz
@vossinho2: Akurat g. prawda z tymi 5$, to przy założeniu że cały czas byś kopał z prędkością 29 mh/s. Ja mogę ci powiedzieć tak, mam GTX 1060, 6gb zgodnie z wyliczeniami w kalkulatorze, powinienem kopać 4,1$ dziennie, ze średnią prędkością 21 Mh/s, a rzeczywistość jest taka, że mama podkręconego GTX'a, kopie 19,5 MH/s max (widocznie w kalkulatorze poziom trudności nie był zmieniany długo), średnią mam 17 MH/s, bo są przestoje,
  • Odpowiedz