Siemanko świry z IT z czapkami z folii aluminiowej na głowie Powiedzmy że chcecie mieć komputer dla foliarza to jaki procek (podobno od core i podsł#!$%@?) jaka płyta głowna ?Uefi podsł#!$%@? system? #linux #bsd #amigaos ? No ogólnie #it #teoriespiskowe #foliaaluminiowa jak to dobrze robić?
@wytrzzeszcz: Komputer oczywiście serwerowy, najlepiej serwer na Opertonach z BIOSem bez EFI. Co do systemu FreeBSD + maszyna wirtualna + najlepszy firewall + szyforwanie dysku ze zaszyfrowanymi procesami wirtualizacji. Na maszynie oczywiście Tails Linux ( ͡°͜ʖ͡°)
@fervi: a to on nie umie po prostu sam kernela postawić, jak zwykłe UEFI, bez żadnych GRUB-ów i innych bootmanagerów, tylko się do czterdziestoparoletnich (serio, powstały w latach siedemdziesiątych) BIOS-ów upodabnia?
EDYCJA: sprawdziłem, normalnie ładuje, nie ma co kombinować.
@wytrzzeszcz: ale jak cię to intel me podsłucha skoro musiałbyś otworzyć w routerze konkretne porty dla niego? daj trochę folii bo mnie chyba jaszczury oślepiają
Czy jeżeli mam 35 lat to w razie w jest szansa na to że powołają mnie do wojska? Jak jestem mgr inż to idę na szeregowego lumpa czy coś więcej na start? Pytam bo nie wiem kiedy #!$%@? do Chorwacji.
Najgorsze w znalezieniu nowej pracy jest moment kiedy już po 2 dniach wiesz że to był błąd. A jeszcze gorsze jest to że musisz w niej trochę pobyć bo przecież pieniądze z nieba nie lecą. #pracbaza
Powiedzmy że chcecie mieć komputer dla foliarza
to jaki procek (podobno od core i podsł#!$%@?)
jaka płyta głowna ?Uefi podsł#!$%@?
system? #linux #bsd #amigaos ?
No ogólnie #it #teoriespiskowe #foliaaluminiowa jak to dobrze robić?
Co do systemu FreeBSD + maszyna wirtualna + najlepszy firewall + szyforwanie dysku ze zaszyfrowanymi procesami wirtualizacji.
Na maszynie oczywiście Tails Linux ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- FLOSS
- Wywalony Intel ME
- Wymienione niektóre podzespoły
- Gwarancja
- LibreBoot
W teorii może na tym pójść nawet BSD (o ile wspiera Coreboot / Libreboot), a Windows na 99.9% nie pójdzie xd
EDYCJA: sprawdziłem, normalnie ładuje, nie ma co kombinować.
@Althorion ale można zrobić dobrze bez szpiegowania