Wpis z mikrobloga

Witajcie użytkownicy Wykopu. Kończę teraz semestr na studiach i szukam pracy na wakacje na 1-2 miesiące. Czy ktoś pracował może w Amazonie jako magazynier w Poznaniu? Czy ktoś może mi powiedzieć jak tam jest? Czy to prawda że tam naprawdę ostro trzeba pracować? Czy porównania do obozu pracy są słuszne? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam też dwa pytania techniczne. Jak wygląda rekrutacja? Czy można zacząć pracę z dnia na dzień? Podobno biorą każdego

#studbaza #praca #pracbaza #poznan #amazon #amazonwork #magazyn #robota #korpo
liptoff - Witajcie użytkownicy Wykopu. Kończę teraz semestr na studiach i szukam prac...

źródło: comment_UOSHpKllDBOpdbHrmYcX41WkOz2dKBr6.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@liptoff: najlepiej iść i sprawdzić, sporo moich znajomych(studenci) gdzieś w czekoladkach w poznaniu pracuje niby dobry hajs jest. Ja osobiście dorabiam sobie w kawiarni grycan. W tym miesiącu zrobiłem jakoś 60-70h i zarobiłem ponad 900PLN. Taka typowa praca aby dorobić ( )
  • Odpowiedz
@liptoff: pracowalem przez wakacje 2015 i 2016 plus potem na weekendy. Praca raczej ciężka nie jest, zależy tez gdzie trafisz, bo albo będziesz dużo chodził (pick), albo trochę podzwigasz czasem i będziesz latał z wózkiem po magazynie szukając miejsca gdzie możesz przedmiot włożyć (stow), albo będziesz stał przez cała prace i pakował (pack). Ogólnie jeśli nie jesteś mega leniwy to na luzie sobie poradzisz, ludzie przesadzają z tymi negatywnymi opiniami.
  • Odpowiedz
@liptoff: Praca jak praca, nie idziesz na wakacje. Zarobisz powyżej 2k w miesiąc, a jeśli chodzi o rekrutacje to zapraszam na Półwiejską do siedziby Randstadt, zatrudniony jesteś automatycznie
  • Odpowiedz
@liptoff mój brat teraz skończył liceum. Zadzwonił w poniedziałek, we wtorek poszedł na szkolenie a w środę już na płatny dzień próbny. Biorą wszystkich, dla niego (ma status ucznia) 13zl na rękę za dzień a 15zl w nocy. Zmiany są nocneclub dzienne. Zależy jak ci dadzą. Premia 7% za przechodzenie do roboty i 8% za wyrobienie normy więc z 2400 może i zgarniesz. Chyba sa tez za najlepsze wyniki i obiadki
  • Odpowiedz
@liptoff: Słyszałem od kolegi, że wszystko zależy gdzie się trafi. Ogólnie polecał na taki krótki okres czasu. Kasa nie jest najgorsza. Trochę zasad jest do przestrzegania. Za nadgodziny też są dodatkowo płatne.
  • Odpowiedz
@liptoff: możesz sie zwolnić w każdej chwili, agencje nie robią z tym problemu. Co do pracy na miesiąc to też nie problem, bo tam dostajesz umowę na miesiąc zawsze i Ci ją po prostu przedłużają, a jak nie bedziesz chcial to im po prostu mowisz kilka dni przed, ze nie chcesz jej przedluzac
  • Odpowiedz