Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #dieta Czy są tu osoby spożywające jajka bez jakiejkolwiek obróbki? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat więc postanowiłem sprawdzić to na sobie. Często rano zjadam omlet z 5 jajek 45 gram musli i 100ml mleka, wszystko miksuje w blenderze do smaku dodaje trochę decomoreno i słodzik/ksylitol , od dziś zamiast smażenia będę taki koktajl wypijał, poinformuje was za jakiś czas czy nie ma żadnych problemów żołądkowych itd. Dziś pierwszy test, smakowo zadziwiająco dobrze oceniłbym tego miksa na 7/10 zobaczymy co będzie na kiblu ( ͡º ͜ʖ͡º)
PonuryMruk - #mikrokoksy #dieta Czy są tu osoby spożywające jajka bez jakiejkolwiek o...

źródło: comment_mmTcdtuDIVs5y1HXtXwusohQEZPFE0te.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PonuryMruk: do pierwszego zatrucia Salmonellą mireczku... a zagrożenie duże bo co chwile się słyszy o tym. zresztą surowe produkty są ciężej przyswajane niż po obróbce.
  • Odpowiedz
@PonuryMruk: surowe żółtka jak najbardziej można na surowo. Białko wyrzucaj, niepoddane obróbce termicznej może uczulać, słabo się wchłania i zawiera awidyne która blokuje wchłanianie wit. B7
  • Odpowiedz
@PonuryMruk:jem surowe jajka od dobrych kilku lat w postaci szejków zblendowanych z owocami, mlekiem tudzież innymi dodatkami. Mi osobiście smakują takie połączenia. Nie miałem nigdy z tego powodu żadnych problemów gastrycznych, ani salmonelli.
  • Odpowiedz