Aktywne Wpisy
Sylvio19 +1510
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
erebeuzet +160
Nienawidzę klientów, którzy pierwszy raz przyjeżdżają do mnie do #pracbaza i nie znając mnie wyciągają do mnie rękę i mówią "cześć".
Oni myślą, że w ten sposób załatwią sobie jakąś promocje czy jaki uj?
#bekazpodludzi #kolchoz
Oni myślą, że w ten sposób załatwią sobie jakąś promocje czy jaki uj?
#bekazpodludzi #kolchoz
Z jakiś niewyjaśnionych przyczyn choroba Alzhaimera (i inne choroby układu nerwowego) zabija w Finlandii znacznie więcej ludzi niż gdziekolwiek w Europie i na świecie. Jeśli chodzi o Unię Europejską to Finlandia ma prawie 3 razy więcej zgonów w wyniku Alhaimera niż będąca na drugim miejscu Holandia, nie mówiąc o innych krajach. Np. ma 8 razy więcej niż Polska.
Przyczyna śmierci w przeliczeniu na mieszkańca w zależności od przyczyny. Żaden kraj nie wyróżnia się w żadnej przyczynie tak bardzo jak Finlandia w chorobach układu nerwowego. Być może pijaństwo wielu Finów jest jakąś poszlaką...
#finlandia #zdrowie #ciekawostki #nauka #europa #swiat #medycyna #csiwykop #geografia
A tutaj coś w temacie:
http://julkari.fi/bitstream/handle/10024/114674/URN_ISBN_978-952-302-085-6.pdf?sequence=1
Finlandia ma wysokie spożycie ryb (ogólnie), ale Norwegia, a już zupełnie Islandia i inne krajem ma jeszcze wyższe (wykres poniżej). Litwa ma także wyższe niż Finlandia, a tam śmierć w wyniku Alzhaimera jest 7 razy niższa niż w Finlandii.
Finlandia ma natomiast ma jedne z najwyższych na świecie spożycie ryb słodkowodnych (wykres w komentarzu poniżej).
Opad radioaktywny z Czernobyla
Komentarz usunięty przez autora