Aktywne Wpisy

Smarek37 +338
#remontujzwykopem #stolarstwo
Miraski zmontowałem znajomemu takie stare mebelki z odzysku. Ktoś wymieniał i miało iść na śmietnik a dostało drugie życie. Wiadomo nie jest to kuchnia jak z katalogu, ale po małych przeróbkach typu nowe cokoły, kilka wstawek i zrobieniu ściany z tej samej płyty mdf wyszedł całkiem sympatyczny efekt. Wiadomo, nie ma zgrania góry z dołem i szafka narożna przy zlewozmywaku też nie jest szafką narożną tylko taką przeróbką. Blat też
Miraski zmontowałem znajomemu takie stare mebelki z odzysku. Ktoś wymieniał i miało iść na śmietnik a dostało drugie życie. Wiadomo nie jest to kuchnia jak z katalogu, ale po małych przeróbkach typu nowe cokoły, kilka wstawek i zrobieniu ściany z tej samej płyty mdf wyszedł całkiem sympatyczny efekt. Wiadomo, nie ma zgrania góry z dołem i szafka narożna przy zlewozmywaku też nie jest szafką narożną tylko taką przeróbką. Blat też
źródło: IMG_20240603_190020
Pobierz
qeti +82

Chciałbym, aby to mniej więcej wyglądało tak:
1) Wybieram szablon
2) Wpisuje dane charakterystyczne dla danego produktu (tytuł, SKU, dodatkowe informacje jeśli takie są potrzebne – Dane mają być wykorzystane do wklejenia w odpowiednie miejsca w szablonie. Np. SKU jest jednocześnie numerem zdjęcia produktu na zewnętrznym serwerze.
3) Rozmiary – zazwyczaj występują 3 wersje rozmiarowe. Program sam ma stworzyć na podstawie rozmiarów w formacie 30cm x 20cm tabelkę w HTML zawierającą również zaokrąglone cale np. 15” x 8”
Tak sparsowany kod powinien znaleźć się w textboxie na dole gotowy do skopiowania i wklejenia w odpowiednie okno na Ebayu.
I tu moje pytanie: Czego powinienem się koniecznie nauczyć po podstawach, tak abym szybko mógł się zająć tym projektem po opanowaniu składni i podstaw języka. Pytam, bo chyba nie potrzebuję uczyć się całego django i pyQT do takiego projektu.
Póki co nie znam bibliotek i gotowych rozwiązań ułatwiających cokolwiek w tym języku. Dodam, że pracuję na win7
Z góry dzięki za naprowadzenie na trop.
Jinja2 - do szblonów
PyQt może być wersja 4. (z pyqt designerem!) - do samej apki okienkowej - łatwe do ogarnięcia ;)
`sekcja kodu html
następna sekcja gotowego kodu html
(ZZZ)
reszta kodu html...'
Czyli, żeby w miejsce XXXXXX dać SKU z generatora
w miejsce YYY dać tytuł aukcji z generatora
w miejsce ZZZ dać tabelkę, gdzie będą się zmieniać tylko liczby...
Będę potrzebował do tego tego Jinja2, czy to
jeśli ten kod html/css jest obszerny i go umieszczasz w skrypcie .py to to zmien na wcztanie z pliku. Jeśli chcesz w skrypcie to użyj """ title: "xD" """ (potrójne cudzysłowy).