Jako iż "skończył" mi się telefon który używam jako służbowy stwierdziłem iż czas na jego następcę. Po przeczytaniu tysięcy wpisów "ksjaomi lepszejszy", "a gówno bo cię nie stać na ajpla biedaku cebulaku!", porównaniu wszystkich możliwości, przebrnięciu przez posty "160giga ram to minimum, tak samo 32 rdzenie, inaczej nie nazywaj tego telefonem!!!" stwierdziłem iż jest tylko jedna opcja:
@fishery: najlepsza nokia ever, wyjątkowo miło wspominam. Nawet ostatnio odkopałem przy sprzątaniu, ale już sobie z nią nie radzę po latach z androidem :)
@fishery no i nawet z tym bywają problemy na nokiach. Zupełnie tego nie rozumiem, dlaczego nie wypuszczą feature phone z dobrym lcd, a najlepiej jeszcze z dobrym aparatem
@fishery: Protip od użytkownika E52 - jeśli słońce sprawi, że wyświetlacz bedzie nieczytelny to po prostu wywal te pseudoszkiełko jakie na nim jest. Jest przyklejone na silikon do tej chromowanej ramki, nic sie nie stanie jak je zdejmiesz.
@fishery: Trza było jakieś używane Moto G pierwszej generacji dorwać- poręczne, pancerne, dostatecznie szybkie, dobry ekran (jasny), czysty android, a kosztuje ze 120-150zł.
@fishery: Mi tam wystarczy telefunken z androidem 4.2.2, CPU armv7 1ghz, 512mb sdram, 1gb pamięci wbudowanej i 8gb SD kingston. Po zrootowaniu i okrojeniu ze wszystkiego co zbędne i od google, dziala mi bardzo płynnie internet na firefoxie, odtwarzam filmy w VLC, mam lekkie i otwarte komunikatory, posiadam cała masę narzędzi do administracji sieci komputerowych i bateria trzyma mi tak długo jak w starej nokii ( ͡°͜ʖ͡
@fishery: Android w czystej postaci- nie masz tysiąca aplikacji, pierdół, śmieci - aplikacje na czystej moto są pewnie podobne co na tej nokii- dzwonienie, smsy, jakiś kalendarz czy kalkulator. To jedna z głównych zalet telefonów motoroli
@fishery: Co kto lubi- mnie #!$%@?ły samsungi i sony swoją toną syfu, podpięciem pod wszystkie możliwe portale społecznościowe które chciały uprawnienia do wszystkiego i jeszcze więcej. Na moto mam podstawowe rzeczy + może ze 6 aplikacji i jestem zadowolony
@fishery: miałem kilka razy, nigdy nie lubiłem, z super hiper trzymającej 2 tygodnie baterii po odpaleniu 3g na stałe i synchronizacji skrzynek mailowych trzymała 3 dni.
@fishery: Dopasuj telefon do swoich potrzeb, jak potrzebujesz z niego tylko dzwonić to E52 jest genialnym wyborem. Trochę beka z porównywania smartphone do nawet nie klasycznych telefonów a featurephone. Żeby nie Spotify też bym sobie taką kupił bo i maila i Facebooka na niej sprawdzę i coś odpisze w razie potrzeby (na bieżąco nie ogarniam).
@majsterV2: też mi się kiedyś chciało dłubać, ale teraz zwyczajnie nie mam czasu na "optymalizacje" (no i mnie na lepszy stać, co tu dużo gadać) i używam telefonu, na którym wszystko #!$%@?. Jedyny problem jaki w Twoim setupie widzę, to dziurawość tego androida - zdziwiłbyś się, jak prosto się do zawartości Twojego telefonu dobrać.
Zaplusuj jeśli nie pobrałeś karty do referendum. Głosowałem chwilę po 7 rano i podobnie jak ja udziału w referendum odmówiła co druga osoba :) #polska #wybory #wydarzenia #chwalesie
Jako iż "skończył" mi się telefon który używam jako służbowy stwierdziłem iż czas na jego następcę. Po przeczytaniu tysięcy wpisów "ksjaomi lepszejszy", "a gówno bo cię nie stać na ajpla biedaku cebulaku!", porównaniu wszystkich możliwości, przebrnięciu przez posty "160giga ram to minimum, tak samo 32 rdzenie, inaczej nie nazywaj tego telefonem!!!" stwierdziłem iż jest tylko jedna opcja:
@grub3r: przecież to smartfon pełna gęba jest, tyle, że niewspierany.
Ja nadal do rozmowy używam N6310i a rozmawiam bardzo dużo
Bateria nie do zmęczenia
@Jaaqobb: I tak używam słuchawki BT notorycznie.
@majsterV2: jw. Android...
Żeby nie Spotify też bym sobie taką kupił bo i maila i Facebooka na niej sprawdzę i coś odpisze w razie potrzeby (na bieżąco nie ogarniam).
@majsterV2: też mi się kiedyś chciało dłubać, ale teraz zwyczajnie nie mam czasu na "optymalizacje" (no i mnie na lepszy stać, co tu dużo gadać) i używam telefonu, na którym wszystko #!$%@?.
Jedyny problem jaki w Twoim setupie widzę, to dziurawość tego androida - zdziwiłbyś się, jak prosto się do zawartości Twojego telefonu dobrać.