Wpis z mikrobloga

@rentonB: Raczej nie organizowali by toru na testy, bolidu i ściągali swojego kierowcy testowego, tylko po to, żeby Robert sobie pojeździł. Imo bez powodu tego nie robią i coś sie za tym kryje.
  • Odpowiedz
@netto xD A to dziękuje :D
@rentonB Faktycznie, Robert mówił w jakimś wywiadzie że na 80% torów był gotowy jechać rok temu. 2 lata temu Mercedes proponował mu testy ale odmówił bo stwierdził, że nie jest jeszcze gotowy. Monako już było, to może na resztę sezonu wpadnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rentonB: Kubica jest ostatnią osobą, która wzięłaby udział w testach F1 wiedząc, że niema szans na powrót. Gdyby tak sadził to bolidem dla jaj mógłby sobie pojeździć już dawno.
  • Odpowiedz
@rentonB: Za stary na 100% nie jest, Ferdek jest od niego 3 lata starszy, Hamilton w tym samym wieku co Robert, Massa ma 3 lata więcej na karku, a o wiecznie uśmiechniętym Raikkonenie to nie wspomne (37 lat)
  • Odpowiedz
@Kejran: Chodzi mi o powrot do stawki. Po co brac 30 letniego kierowce jak jest tyle mlodych talentow i jeszcze sponsoring ze soba przynosza. Co innego kierowca rozwojowy, w tej roli Robert bylby skarbem.
  • Odpowiedz
@rentonB No nie wiem, może i jest w tym trochę prawdy, ale wydaje mi się, że Renault by tak nie latało z tymi testami tylko dlatego bo Robertowi sie jeździć zachciało. Jak nie na wyścigi to może przynajmniej jako kierowca rezerwowy będzie podczas treningów wyjeżdżał. Ja tam cały czas wierze w jego powrót, dopóki sam Robert nie powie, że nie ma szans to cały czas będzie ta nadzieja się tliła

• Odpowiedz
@rentonB: Gdyby rzeczywiście jakiś talent był obecnie wolny to by w F1 już jeździł. Mamy w tym roku mega talent w postaci Strolla ( ͡° ͜ʖ ͡°) Palmer się obronił końcówką zeszłego sezonu, ale w tym jest lipa straszna.
A sam Robert jeśli nie widziałby możliwości jazdy w F1 to by nie wsiadł do bolidu, bo sam mówił, że go to zbyt wiele psychicznie może kosztować.
  • Odpowiedz
@AllOver: Palmer to się obronil tym że Magnussen odszedł do Haasa. Zatrudniając Hulka we wrześniu szykowałi duet HUL-MAG, ale po odejściu MAG zdecydowali, że wolą zostawić Palmera, bo to zawsze jakieś doświadczenie z poprzedniego sezonu z ich bolidem.

@Marqq Osobiście nie wierzę w powrót Roberta do stawki, bo po prostu już z 7 lat nie jeździł, a bolidy między 2010 a 2017 się różnią i to bardzo. Chciałbym się
  • Odpowiedz
@MathiasRaven: O tym sezonie nawet nie myślę, bardziej pod uwagę biorę twój scenariusz, że będzie sobie pyrkał na piątkowych treningach, a jak wszystko dobrze pójdzie to może od następnego sezonu pojedzie w wyścigu.
  • Odpowiedz
@AllOver: A co powiesz o Giovinazzim? albo o Charles'ie Leclerc'u? Jako kierowca testowy KUB byłby faktycznie dobrym wyborem, ale jako kierowca główny? Chociaż, kto wie, dziś tych z doświadczeniem jest mało, a widać wyraźny trend zespołów by mieć jednego rookie obok jakiegoś wyjadacza. Mimo wszystko nie wierzę w powrót do tego poziomu sprzed wypadku...
  • Odpowiedz
@czyznaszmnie Giovinazzi pokazał się nieźle, ale w trudniejszych warunkach zabrakło mu doświadczenia. Dobry kierowca dla takiego Saubera, żeby się otrzaskał. Tego drugiego nie kojarzę. Ale Renault to zespół fabryczny z ambicjami więc potrzebuje dwóch bardzo doświadczonych kierowców.
  • Odpowiedz