Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie Proxxona FBS 240/E Jak na razie jestem zadowolony, wreszcie mogę zrobić coś precyzyjnego #chwalesie

Poleca ktoś jakieś tarcze do cięcia metalu (stali)? Takie co dobrze tną i nie zużywają się zbyt szybko. Te w zestawie są nawet spoko, ale pytam bo może są lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Słyszałem też o wycinaniu takich tarcz z większych do szlifierek kątowych. Testował ktoś?

#majsterkowanie #diy #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Antwito: Ja sobie zostawiam "ogryzki" którymi już nie sięgam do materiału w normalnej szlifierce i wycinam nożyczkami tarcze rozmiaru 5zł. Potem na jakimś kawałku złomu docieram ją, żeby ładnie się zaokrągliła. Od kiedy tak robię nie kupowałem ani razu tarcz do miniszlifierki.
  • Odpowiedz
@Ademono: Drogo w cholerę. Ja wycinałem nawet z takich, które pękły w normalnej szlifierce i wszystko git. Ani jedna z wyciętych tarcz mi nie strzeliła w przeciwieństwie do oryginalnych, które były w zestawie z miniszlifierką.
  • Odpowiedz
@ZaQ_1: zdecydowanie popieram i sam trzymam się tej zasady. Nawet w najprostszych pracach można sobie krzywdę wyrządzić, a wypadki zdarzają się niestety zwykle wtedy kiedy najmniej się ich spodziewamy...
  • Odpowiedz