Wpis z mikrobloga

@politykaprywatnosci: Z ciekawości spytam, jakie masz temperatury?
Ja podkręciłem na 3.7 (napięcie 1,26v), cooler SPC Fera 3 v2, przeglądanie neta/jutuby około 45-48 stopni na rdzeniu (zależy, chyba coś z pastą jest nie tak, bo najczęściej 3 mają 45 a jeden 48-50), w grach to już zależy w sumie od tytułu, Wiesiek 3 na wysokich czy GTA V troszkę bardziej obciąża niż taki Alan Wake czy inne Dishonored.

Pomyślę o wchodzeniu na
@Tfor: Ja podkręciłem na 3.45 bez zmiany napięcia i na chłodzeniu AAB Super Silent P1 PWM Rev. 2 mam dość wysokie temperatury, ale muszę paste wymienić na lepszą bo o dziwno radiator się nie nagrzewa, nawet miedziane rurki lekko się tylko grzeją, pomimo wysokiej temperatury procesora.

Idle mam 50-60°C, w stresie do 75°C max.

Myślę nad zakupem GTX950 lub HD7870 z racji małego budżetu (używka do 300zł
@politykaprywatnosci: gta 5 i Wiesiek 3 na wysokich idzie utrzymać w większości lokacji 60fps, w przypadku Wieśka wielkim problemem jest novigrad i tam wiadomo, że po iluś minutach biegania po mieście cpu ma dość i fps 30-35, no ale to novigrad i żre procesor jak powalony, szczególnie takiego starszego Xeona i jego architektury. 8gb ddr2 800mhz, co do nowszych gier - to pewnie zależy, nie grałem np w Dishonored 2 czy
@politykaprywatnosci: Ale lepiej myśl o zmianie, bo na 4gb to nie pograsz za bardzo w wiele gierek, to znaczy niektóre lubią zjeść więcej niż 4gb albo nieco mniej, np. wiesiek 3 może mieć problem.

@politykaprywatnosci: Jak coś to przez jakiś czas miałem źle pokazywaną temperaturę w CPUID HWMonitor, w razie czego TJ Max dla X5450 wynosi 85C a nie 100C jak domyślnie większość programów pokazuje. Tym sposobem spadły mi temperatury przy mocnym używaniu przeglądarki z 45-48 na 33-36. Teraz się kapnąłem i poprawiłem.