Aktywne Wpisy

edix10 +1
Poznalem ok. 3 tygodnie temu laske na tinderze, popisalismy z tydzien, wszystko spoko sie rozwijalo, jeszcze przed spotkaniem zaproponowala wyjazd w gory, bo tez tak jak ja lubi sobie połazić. Wazna kwestia jest to, ze jakos ponad miesiac temu zakonczyl sie jej dwuletni zwiazek, ale pytalem jej czy nie szuka plasterka i czy ja potencjalnie nim nie zostane, powiedziala ze nie i tamto juz zamkniete. Pierwsza zaczela pytac o spotkanie no i

bladolux +47
źródło: _DSC3211_3
Pobierz

Scena z #poznan - karetka zapierdziela na sygnałach, słychać ją z kilometra, widać z pół, ale żaden - powtarzam ŻADEN - ćwok nawet się nie ruszy, żeby utworzyć korytarz. Dopiero jak karetka dojeżdża, po dziesięciu sekundach coś się zaczyna ruszać. Zanim przejechała minęła ponad minuta - bo minutę patrzyłem na zegarek. Minuta! Kiedy śmierć mózgu przy zatrzymaniu krążenia następuje po ok. pięciu. Nie pierwszy raz coś takiego widzę. I pewnie nie ostatni.
#gorzkiezale #gownowpis
@Maljevic: W okolicach Przybysza właśnie działo się to, co opisałem.
@turok2016: To prosty odcinek, doskonale wiadomo, gdzie karetka pojedzie. Kierowcy mieli mnóstwo czasu, żeby choćby zacząć reagować.
@kerepus: Nie, jest ich za mało, to jeden z problemów.
Drugim jest to, że na sygnale strasznie dużo jeździ karetek, które nie powinny jeździć na sygnale. Bo:
a) nie mają zgody MSWiA,
b)
Jasne, że dużo karetek pozasystemem jeździ na kogutach, na przykład krew, narządy, ale oni mają podstawę do tego, a transporty sanitarne już nie.