Aktywne Wpisy

OCIEBATON +974
źródło: temp_file1641532504267841226
Pobierz
LatajacyJeczmien +391
Ale mnie triggerują ludzie pieprzący o tym, że ktoś siedzi na siłowni na telefonie. Tak, będę podnosić ciężary bez żadnych przerw, a jeśli już się zdarzy przerwa, to będę się gapić w sufit przez dwie minuty żeby ktoś czasem nie pomyślał, że na siłowni siedzę na telefonie zamiast ćwiczyć xd
#mirkokoksy #mikrokoksy #trenujzwykopem #zalesie #silownia
#mirkokoksy #mikrokoksy #trenujzwykopem #zalesie #silownia
źródło: Screenshot_20250401-085424
Pobierz

Jaki jest sposób na wsadzenie przekaźnika w instalacje tak abym mógł sterować oświetleniem? Mam esp ktore już działa jak powinno tylko pozostaje podłączenie. No i musi być zasilanie. Najprościej myślałem, żeby rozebrać ładowarkę telefoniczną i razem z nią wcisnąć w pod przełącznik światła. Do tego skonstruować lub kupić przełącznik schodowy, tak żeby i z poziomu aplikacji i pstryczkiem dało się sterować.
https://forum.supla.org/viewtopic.php?f=24&t=243
Komentarz usunięty przez autora
@kaprz: żadnych przekaźników wprost do pinów ESP! A tym bardziej przekaźników zasilanych ze wspólnego 3.3v
@czarny_: @daczka92: również polecam, jak na razie - nie ma mniejszego i bardziej prostego i taniego rozwiązania niż to. I teraz zależnie co ma robić ESP -albo hilink na 3.3v (jak tylko np
Wtedy nie będzie jazd takich, żę się ESP restartuje przy załączaniu/wyłączaniu przekaźnika i innych czarów.
(Przykładowy schemat jak do arduino, ale
źródło: comment_awmcVBvDL4riPWPuXM8bnR9FMyWexvQt.jpg
Pobierzaby ruszyć kotwicą - przekaźnik potrzebuje pewnej energii. Energia ta bierze się z pola elektromagnetycznego wytwarzanego przez cewkę. W skrócie - im mniejsze napięcie = tym większy prąd cewki potrzebny. Jeśli znajdziesz przekaźniczek, który przy 12v zasilania podczas pracy pobiera np 100mA (co i tak jest zbyt dużo do podłączenia tego wprost do jakiegoś portu mikrokontrolera), to taki sam ale z cewką
wczoraj jeszcze sie okazało ze mam problemy z moim esp, nie chce sie polaczyc z siecią a chciałem przetestować czy mi się nie usmaży jak na długo wzbudze cewke w przekaźniku
https://www.aliexpress.com/item/C18-1-Channel-H-L-Level-Triger-Optocoupler-Relay-New-Module-for-Arduino-12V-Hot/32609035018.html
ten jest na 5v